Arama sonuçlarınız

1. E

Denizli Zaferiye Abalıoğlu İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Dersliğim

Denizli Zaferiye Abalıoğlu İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Derliğim hımm güzel.. Sınıf dersliğine geçtiniz yani. Bu daha güzelmiş...
  2. E

Hititler - The Hittites Türkçe Dublaj

Aynısı mı bilmem ama bu Hititlerle ilgili bir çalışma bende de vardı.... ???
  3. E

Atatürk'le Çarkıfelek

ben de öğrencilerime benzer bir görev verdim. içinde 10 adet soru ve cevabı olan bir çarkıfelek hazırlamalarını istedim. Gerçi çarkıfelekleri büyüklerine yaptırmışlardır bir çoğu ama, gerçekten hoş bir görüntü oldu... Görmenizi tavsiye ederim. BUYRUN...
  4. E

7.sınıf 17.18 Ve 19.yy Yenilikleri

çalışma için teşekkürler
  5. E

Hukuk ve Aile (Medeni Kanunun Kabulü)

Çalışmalarınız için teşekkürler hocam. Sunular hazırlama konusunda yavaşladığım zamanlarda hep sizin gayretleriniz hız kazandırıyor bana.. Hocam ancak sunulardaki bazı bilgilerden rahatsız olmuyor değilim. Şimdi hepsini tek tek hatırlayamayacağım ama örneğin bu en sonki çalışmanızda MECELLE...
  6. E

Dikkat!!! Yardım Yolumuz Sivasa Düştü Slayt

sizin şu mesajlarınızı okuyunca OSMANLIDAKİ MİSKİNLER TEKKE'Sİ aklıma geldi ister istemez.... bu kadar da üşengeçlik olmaz ki canıım! bu yardım diye yazdığınız sitede dahi var o aradığınız hem de iki çeşit. KİTAP ALMAK İÇİN KASABA GİDİLMEZ, KİTAPÇIYA GİDİLİR....
  7. E

Proshow Gold (fotoğraf Albümü Oluşturma Programı)

bir sorum olacak bu program için. Bende de mevcut. Güzel bir şeye benziyor. Merakımı celbeden konu ise, bu program ile ppt şeklinde sunular hazırlayabilir miyiz? Daha doğrusu hazırladığımız sunuları herkesin rahatlıkla izleyebileceği şekilde nasıl kaydedeceğiz? DÖNÜŞTÜRME'miz mi gerekiyor...
  8. E

İndirmesi Yavaş Olanlar

1. Bilgisayarınızın işlemci/ram... durumu ne? 2. Kullandığınız paket ne? mesela KABLO NET mi ? yani bütün bunlar önemli etken. Bir başkasının da yapabileceği bir durum değil kanaatindeyim. Sadece siz bu söylediğimiz özellikleri yükseltmelisiniz diye düşünüyorum...
  9. E

Atatürk Kronolojisi-1-

ATATÜRK KRONOLOJİSİ Atatürk'ün   kronolojisi,   bir bakıma   Türkiye'nin kurtuluş mücadelesine ve bu mücadeleden,   hangi   aşamalardan geçerek   onurlu bir   Türkiye Cumhuriyeti kurulduğuna işaret etmektedir. [tr][td]•  19 Mayıs 1881 - Mustafa'nın Selanik'te doğuşu. •  1893 -...
  10. E

Lozan Konferansı'nda Musul Sorunu

LOZAN KONFERANSI'NDA MUSUL SORUNU Kasım 1922 günü İsviçre’nin Lozan şehrinde başlayan müzakerelerde Musul meselesi, 26 Kasım 1922 tarihindeki oturumda gündeme gelmişti. Konferans'ta Lord Curzon’un Türkiye’nin doğu sınırını ele almaktan kaçınarak Türkiye-Irak meselesini gündeme getirmesinin...
  11. E

Menderesin Son Mektubu

Menderesin son mektubu Menderes'in son mektubu yakın tarihimiz, şapka giymediği iddiasıyla asılan yüzlerce erkek ve bir kadının yani sıra, batili düşünürlerin ifadesiyle "Türkçe ezan" tekrar Arapçaya çevirdiği için asılan başbakan ve bakanlara da şâhit olmuştur. Adnan Menderes'in idamından...
  12. E

Sütçü İmam

Maraş denildi mi hemen akla gelen o meşhur Sütçü İmam hadisesi nedir? I. Dünya Savaşı sonrası Osmanlı Devleti Batili Devletler tarafından paylaşılmış; her bir bölgeye İtilaf Devletleri çöreklenmiştir. Maraş ve çevresine hâkim olan Fransızlar huzursuzluğun tohumlarını bir zamanların "millet-i...
  13. E

Flash Disklerinizi Temizleyin

kurulumu ve kullanımı hakkında resimli bir anlatım yaparsanız eminim çok yararlı olacaktır..
  14. E

Lozan Barış Antlaşması Ve Önemi Performans Ödevi

Esasında yardımcı olunacak bir nokta yok. Tabii sen şu ödevi hazır bir şekilde bana verin demek istemiyorsan ?.! Ben, 6-7-8. sınıf öğrencilerime bu şekilde bir yol takip etmelerini söyledim. Dolayısıyla en güzel ve tatlı ödev kütüphanede yapılan ödevdir. Cumhuriyet dönemi konulu Tarih...
  15. E

İpek Yoludan Türkler-Devletlerin Künyesi

Elinize sağlık..
  16. E

7.sınıf 3.ünite.yolumuz Sivas'a Düştü - Âlâ Bir Sunu-

Değerli arkadaşlar 3. Ünitenin beşinci konusu olan "Yolumuz Sivas'a Düştü" ile ilgili çalışmam. İNDİRMEK İÇİN TIKLA Not: SUNU tekrar UPLOAD edilmiştir. Buyrun... SBD www.sbd.net.tc
  17. E

Mustafa Filmine Gittiniz Mi

ben de izledim ve hiç de öyle yaygara koparılmayı hak edecek bir film değildi. Her şey normaldi. Büyüğünden küçüğüne hemen her insanın bildiği bilgilerin haricinde bir bilgi vermiyordu. Ezber bozan bir film değildi yani. Sanki rant için yaygara koparıldı. İzlemeyen de gitsin izlesin biz de...
  18. E

Konularda Nerdesiniz?

6'larda ipek yolunda Türkler 7'lerde Osmanlı yeni başkentinde 8'lerde I. inönü savaşı
  19. E

Milli Mücadele Dönemi Gazete Manşetleri

Uyarmaktan edemeyeceğim. Harf devrimi öncesi kullanılan alfabede Arapça olan sadece harfler idi. Yoksa yazılan metinler arapça vs. değildi. Herşey Türkçe idi. Dolayısıyla 1919 orijinal gazetelerinde de yazılar Türkçe idi.... Selam ile..