Arama sonuçlarınız

1. S

Tarım Ürünlerimiz

TARIM ÜRÜNLERİ, TÜRKİYE’DE YETİŞEN TARIM ÜRÜNLERİ, ÖZELLİKLERİ VE BÖLGELERE GÖRE DAĞILIŞI TARIM ÜRÜNLERİ: TAHILLAR Buğday:İlk yetişme döneminde (ilkbaharda) yağış ister. Olgunlaşma ve hasat döneminde kuraklık gerekir.Bu özelliğinden dolayı Karadeniz kıyılarında tarımı yapılamaz. Ayrıca...
  2. S

Tarih Şeridi

Tarih Şeridi
  3. S

Soyadı Kanunun Kabulü Etkinliği

Sahneye bir sunucu çıkar, seyircilere dönerek Sayın seyirciler, Şimdi sırada hat sanatında birincilik alan muhterem şahsı Ahmet oğlu Mehmet’i huzurlarınıza davet etmek istiyorum .(der ve koşarak sahneye çıkan 5 ya da 6 öğrencilere dönerek sırasıyla birine) - Adın - Mehmet - Senin Adın -...
  4. S

Adım Adım Türkiye Teması

SOSYAL BİLGİLER ADIM ADIM TÜRKİYE TEMASI Yurdumuzun her köşesinde doğal güzellikler vardır. İnsanların bir emek harcamadan, hazır olarak buldukları ortama doğal ortam denir. Doğal varlıklar da bu doğal ortamın birer parçasıdır. Doğal varlıklar: Ormanlar, göller, taşlar, akarsular, bitki örtüsü...
  5. S

Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları

SOSYAL BİLGİLER ÇALIŞMA SORULARI 1. Sözlü tarih nedir? 2. Gelenek ve göreneklerimizi yaşattığımız etkinliklere ne tür örnekler verebilirsiniz? 3. Atatürk’ün hayatının kronolojisini yazınız. 4. Mondros Limanı nerededir? Mondros Ateşkes Anlaşmasının bizim için sonuçları neler...
  6. S

İyiki Var Konu Anlatımı ve Etkinliği

İyiki Var Konu Anlatımı ve Etkinliği
  7. S

Kendimizi Tanıyalım

Kendimizi Tanıyalım Etkinliği
  8. S

Fiziksel Özelliklerim

Fiziksel Özelliklerim Etkinliği
  9. S

Kimlik Özelliklerim

Kimlik Özelliklerim Etkinliği
  10. S

Maden Etkinliği

Maden Etkinliği
  11. S

Yönetimdekiler Etkinliği

Yönetimdekiler Etkinliği
  12. S

2. Ünite Etkinliği

2. Ünite Etkinliği
  13. S

Sorumluluklarım Sunusu

Sorumluluklarım Sunusu
  14. S

Ansiklopedik Tarih Şeridi

Ansiklopedik Tarih Şeridi
  15. S

Ürettiklerimiz Ünitesi Bulmacası

Kelime avı ve Bulmaca
  16. S

Nerede Yaşıyoruz Etkinliği

Nerede Yaşıyoruz Etkinliği
  17. S

Marmara Bölgesi Sunusu

Marmara Bölgesi Sunusu
  18. S

İllerimizin Özellikleri

İLLERİMİZİN ÖZELLİKLERİ ADANA Pamuk ( Beyaz altın ), Adana Kebabı, Şalgam, Çukurova, Anavarza Kalesi, Misis Antik Kenti, Tekir Yaylası, Yaşar Kemal, Sakıp Sabancı ADIYAMAN Nemrut Dağı, Besni Üzümü, Pirin-Gümüşkaya Mağaraları, Kahta Çayı AĞRI Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı, Balık Gölü...
  19. S

Ülkemizdeki Müze, Anıt ve Tarihi Yapılar

Ülkemizdeki müze, anıt ve tarihi yapılara örnekler
  20. S

Kültürümüz Sunusu

Kültürümüz Sunusu