Arama sonuçlarınız

1. S

Haklarımı Öğreniyorum Etkinliği

Haklarımı Öğreniyorum Etkinliği
  2. S

Ülkemizdeki Resmi Kuruluşlar Etkinliği

TOPLUMSAL İHTİYAÇLAR VE ÜLKEMİZDEKİ RESMİ KURUMLAR 1-İnsanların bireysel ihtiyaçları nelerdir? ……………………………………………………………………………………………………………………... 2- İnsanların toplumsal ihtiyaçları nelerdir? ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 3-Resmi kurum...
  3. S

Atatürk İlkeleri

Atatürk İlkeleri
  4. S

Meslek Röportajı

Meslek Röportajı
  5. S

Meslekler Bulmacası

Meslekler Bulmacası
  6. S

Ürettiklerimiz Çalışma Soruları

ÜRETTİKLERİMİZ 1- Bir bölgedeki ekonomik faaliyetleri etkileyen faktörler nelerdir? Bir bölgenin sahip olduğu kaynaklar ve coğrafi özellikleridir. Kaynaklar; doğal,insani ve kapital olmak üzere üçe ayrılır. 2- Doğal kaynaklar ekonomik faaliyetleri nasıl etkiler? Örnek verin. Doğal kaynaklar...
  7. S

Haklarımı Öğreniyorum Test Soruları

Haklarımı Öğreniyorum Test Soruları
  8. S

Bölgemizi Tanıyalım Özeti

SOSYAL BİLGİLER DERSİ BÖLGEMİZİ TANIYALIM ÜNİTESİ DERS NOTLARI YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ:Yeryüzündeki doğal unsurların oluşturduğu görünümlerdir. ÇEVRE:İnsanın hazır bulduğu hava , su , toprak , bitki ve hayvanların bütünüdür. DOĞAL AFET:Doğada bazı etkenler sonucunda oluşan doğal yıkımlardır. DOĞAL...
  9. S

Atatürk İllke ve İnkılapları Test Soruları

5.SINIF SOSYAL BİLGİLER Atatürk İlke ve İnkılâpları 1) Saltanatın kaldırılması Cumhuriyetin ilanı Halifeliğin kaldırılması Yukarıda verilen inkılâplar hangi alanda yapılan inkılâplardır? A. Eğitim B. Yönetimle C. Adalet ve hukuk D. Ekonomi 2) Aşağıdaki Atatürk ilkelerinden...
  10. S

Adım Adım Türkiye

Adım Adım Türkiye
  11. S

Atatürk İlkeleri Tablosu

Atatürk İlkeleri Tablosu
  12. S

Bir Ülke Bir Bayrak Test Soruları ve Cevapları

Bir Ülke Bir Bayrak Test Soruları ve Cevapları
  13. S

SOSYAL BİLGİLER 5 1. DÖNEM 2. YAZILI

SOSYAL BİLGİLER 5 1. DÖNEM 2. YAZILI 1) Hangisi grubun özelliği değildir? a) İsteyerek ve planlı olarak bir araya gelirler. b) Ortak amaçları vardır. c) Uzun süre bir aradadırlar. d) Birbirlerini tanımazlar. 2) Hangisi verilmiş değil kazanılmış bir roldür? a) Kız b) Sınıf başkanı c) Abla...
  14. S

Yeryüzüşekillerinin Etkileri

Yeryüzüşekillerinin Etkileri
  15. S

Yaşadığımız Yer Ünitesi Test Soruları ve Cevapları

Yaşadığımız Yer Ünitesi Test Soruları ve Cevapları
  16. S

Bölgemizi Tanıyalım Test Soru ve Cevapları

Bölgemizi Tanıyalım Test Soru ve Cevapları
  17. S

Yaşadığımız Yer Ünitesi Özeti

YAŞADIĞIMIZ YER ÜNİTESİ KONU ÖZETİ Coğrafi Yönler Herhangi bir yerin bilinen başka bir yere göre nerede bulunduğunu belirtmek için coğrafi yönlerden yararlanırız. Yurdumuzun, bölgemizin, başka ülkelerin yerlerini belirtirken de yönlerden yararlanırız. Coğrafi yönler, güneşin doğuşuna ve...
  18. S

Gerçekleşen Düşler Çalışma Soruları

SOSYAL BİLGİLER DERSİ GERÇEKLEŞEN DÜŞLER ÜNİTESİ SORU VE YANITLARI ÜNİTEDE GEÇEN ÖNEMLİ KAVRAMLAR * İcat * Buluş * Teknoloji * Bilim İnsanı * Katalog * Mikrobiyoloji * Patent * Karteks * Medeniyet * Abone * Proje GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 1- Bilim nedir? 1- Doğanın temel yasalarının...
  19. S

Adım Adım Türkiye Ders Notu

Adım Adım Türkiye Ders Notu
  20. S

Toplum İçin Çalışanlar Özeti

Toplum İçin Çalışanlar Özeti