Arama sonuçlarınız

1. S

Atatürk İlkeleri Test

Atatürk İlkeleri Test 1. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk İlkelerinden birisi değildir? A) Cumhuriyetçilik B) Milliyetçilik C) Halkçılık D) Çağdaşlık 2. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk’ün yönetimle ilgili ilkesidir? A) Cumhuriyetçilik B) Milliyetçilik C) Halkçılık D) Laiklik 3. Türk...
  2. S

Atatürk İlkeleri Test

Atatürk İlkeleri Test
  3. S

Sosyal 5 Test

Sosyal 5 Test
  4. S

Haklarımı Öğreniyorum Test

Haklarımı Öğreniyorum Test Ortak bir amaç doğrultusunda bir araya gelen insan topluluğuna ne ad verilir? A) kalabalık B) grup C) kişi D) kurum Aile aşağıdakilerden hangisine örnek oluşturur? A) kalabalık B) grup C) kişi D) kurum Fırının önünde...
  5. S

Haklarımı Öğreniyorum Test HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM Bu testte 20 soru vardır. Cevaplama süresi -40- dakikadır. 1. Aşağıdakilerden hangisi grup değildir? A) Durakta otobüs bekleyenler B) Akrabalar C) Oyun arkadaşları D) Sınıf arkadaşları 2. Bazı gruplar aynı zamanda kurumdur” aşağıdakilerden...
  6. S

7. S

İklim Test Soruları

1. Bir bölgede hava olaylarının uzun yıllar gösterdiği ortalama etkiye ne denir? A) İklim B) Hava durumu C) Bitki örtüsü D) Sıcaklık ortalaması 2. Karadeniz kıyılarında görülen iklim aşağıdakilerden hangisidir? A) Karadeniz iklimi B) Akdeniz iklimi C) Karasal iklim D) Muson iklimi 3. Ege...
  8. S

Nüfus ve Yerleşm Test

Nüfus ve Yerleşm Test indir
  9. S

Sosyal Örgütler

Sosyal Örgütler Tesst soruları indir
  10. S

Taş Tabletten Kağıda Test Soruları

1. “İlk insanlar bilgi ve deneyimlerini mağara duvarlarına yaptıkları resimlerle paylaşırlardı.” İlk insanların bu tür faaliyetleri aşağıdakilerden hangisinde etkili olmuştur? A) Yazının icadı B) Kağıdın icadı C) Matbaanın icadı D) Tekerleğin icadı 2. I. Mağara resimleri. II. Sesleri gösteren...
  11. S

5. Sınıf Toplum İçin Çalışanlar Soruları

1.Deprem, sel, yangın gibi doğal afetlerden zarar görenlere yardım etmek amacıyla kurulmuş kuruluş aşağıdakilerden hangisidir? A) Bakanlıklar B) Sendika C) Kızılay D) Belediyeler 2. Sivil toplum kuruluşlarının tümü aşağıdakilerden hangisine uyumlu olmak zorundadır? A) Demokrasi B) Kanunlara C)...
  12. S

5. Sınıf Ürettiklerimiz Test

Ürettiklerimiz
  13. S

5. Sınıf Test

5. Sınıf Test 1.Maki hangi iklimin bitki örtüsüdür? A) Karasal iklim B) Akdeniz iklimi C) Karadeniz iklimi D) Geçiş iklimi 2.Bozkır hangi iklimin bitki örtüsüdür? A) Karasal iklim B) Akdeniz iklimi C) Karadeniz iklimi D) Geçiş iklimi 3.Aşırı yağmur ve hızlı kar erimesi sonucu hangi doğal...
  14. S

5. Sınıf Test

1.Ege bölgesinde en çok gelişen ekonomik faaliyet hangisidir? A) Sanayi B) Ticaret C) Tarım D) Turizm 2.Ağaç ve orman sanayi en çok hangi bölgemizde gelişmiştir? A) Karadeniz bölgesi B) Ege bölgesi C) Marmara bölgesi D) Akdeniz bölgesi 3.Karadeniz bölgesinin kıyı kesimlerinde yapılan en...
  15. S

Atatürk Dönemi Dış Politika Test Soruları

8.SINIF TC İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRK İLKELERİ(TC’NİN DIŞ SİYASETİ) Soru1. Türkiye Cumhuriyeti’nin dış siyasette tarihten günümüze kadar aşağıdakilerden hangisini uygulamaya koymuş olamaz? A) Yayılmacı politika B) Yurtta barış dünyada barış C) Ulusal egemenlik D) Tam bağımsızlık...
  16. S

Çanakkale Savaşının Tarhimizdeki Yeri ve Önemi

3 Kasım 1914 ve 18 Mart 1915 tarihleri arasında Çanakkale Boğazı'nda cereyan eden bir seri deniz savaşlarıyla Gelibolu Yarımadası'nda 25 Nisan 1915 - 8/9 Ocak 1916 tarihleri arasında yapılan kara savaşları, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran birer zafer destanıdır. Çanakkale...
  17. S

Çanakkale Savaşının Tarhimizdeki Yeri ve Önemi

3 Kasım 1914 ve 18 Mart 1915 tarihleri arasında Çanakkale Boğazı'nda cereyan eden bir seri deniz savaşlarıyla Gelibolu Yarımadası'nda 25 Nisan 1915 - 8/9 Ocak 1916 tarihleri arasında yapılan kara savaşları, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran birer zafer destanıdır. Çanakkale...
  18. S

Kabotaj Kanunu 1 Temmuz 1926

Bir devletin, kendi limanları arasında deniz ticareti konusunda tanıdığı ayrıcalık. Bu ayrıcalıktan yalnızca yurttaşlarının yararlanması, millî ekonomiye önemli bir katkı sağlayacağından, devletler yabancı bandıralı gemilere kabotaj yasağı koyma yoluna gitmişlerdir. Bazı uluslar arası...
  19. S

Sosyal Bilgiler Bilgi Yarışması Sitemiz Test Yayınında...

Sosyal Bilgiler Bilgi Yarışması Sitemiz Test Yayınında... Bir kaç soruda benden olsun Soruları eklerken ismimi yazsanız dayazmasınızda farketmez hocam. Yeter ki faydalı olalım Tarihteki ilk yazılı antlaşma, Hititlerle Mısırlılar arasında imzalanan Kadeş Antlaşması’dır. Doğru Sümerler...
  20. S

Sosyal Bilgiler Bilgi Yarışması Sitemiz Test Yayınında...

Sosyal Bilgiler Bilgi Yarışması Sitemiz Test Yayınında... Sosyal bilgiler dersi hayatın ta kendisi olduğu için farklı konulardan soru olması çokta sorun değil gibi geldi. Mutlaka bir yerlerden bizim dersimizi ilgilendiriyor.