Arama sonuçlarınız

1. erkanisanmaz

Çarkısosyal İslamiyetin Doğuşu ve Yayılışı

İslamiyetin Doğuşu ve Yayılışı konusu ile ilgili çarkısosyal oyunu https://www.sosyalbilgiler.biz/kultur-ve-miras-2-islamiyetin-dogusu-ve-degisim.html
  2. erkanisanmaz

1 Kasım 1928 Alfade Değişiklik

1 Kasım 1928'de Latin esasından alınan harfler, (Türk dili özelliklerini belirten işaretlere de yer vererek) "Türk harfleri" adıyla 1353 Sayılı Kanunla kabul edilmiştir. Yazı dilinde kullanılan Arap harflerinin yerine Türk harflerinin alınmasını ifade eden Harf Devrimi yapılmıştır. Türkçe, Arap...
  3. erkanisanmaz

1 Kasım 1922 Saltanatın Kaldırılması

Milli Mücadele’nin başarıyla sonuçlanması üzerine Lozan’da toplanacak konferansa TBMM temsilcisi ile birlikte İstanbul’dan da temsilcilerin çağırılması, Milli Mücadele’ye gereken desteği vermeyen Saltanat’ın kaldırılmasına vesile oluşturdu ve 1 Kasım 1922’de Saltanat kaldırıldı. Saltanat’ın...
  4. erkanisanmaz

30 Ekim 1918 Mondros Ateşkes Anlaşması

1918 yılına gelindiğinde I. Dünya Savaşı, Osmanlı Devleti’nin de dahil olduğu İttifak devletlerinin her bakımdan aleyhine gelişmeye başlamıştı. 1917 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin savaşa katılması yenilgiyi kaçınılmaz hale getirmiştir. Bulgaristan 29 Eylül’de ağır şartlar içeren bir...
  5. erkanisanmaz

Örneklerle Atatürk'ün Kişisel Özellikleri

Emeklerine sağlık hocam.
  6. erkanisanmaz

Mezopotamya Uygarlıkları Şarkılı Öğretim - RAP

Hüseyin Taş hocamızın kanalı MEZOPOTAMYA UYGARLIKLARI Fırat dicle arasına mezopotamya derler İşte burda kuruldu asur babil Sümerler Verimli bir arazi topraklara sahipti Bu yüzden sürekli istilaya uğradı Bölgede taş yok binalar kerpiçten Günümüze gelmedi işte tamda bu yüzden Fırat...
  7. erkanisanmaz

Anadolu Uygarlıkları Şarkılı Öğretim - RAP

Önceki yıllarda yapılan paylaşımlardandı. Kime ait olduğunu bilemiyorum. Anadolu Uygarlıkları ile ilgili rap müziği ile öğretim.
  8. erkanisanmaz

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü 8. Sınıf 6. Hafta Ev Ödevleri Testi

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü 8. Sınıf 6. Hafta için konu anlatımı ve testlerden oluşmaktadır ÜNİTE 2: Milli uyanış bağımsızlık yolunda atılan adımlar 1.BÖLÜM: Mondros AteşkesAnlaşması ve İşgaller KAZANIM 1: . Mondros Ateşkes Antlaşması’nın imzalanması ve uygulanması karşısında Osmanlı...
  9. erkanisanmaz

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü 7. Sınıf 6. Hafta Ev Ödevleri Testi

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü 7. Sınıf 6. Hafta için konu anlatımı ve testlerden oluşmaktadır ÜNİTE 1: KÜLTÜR ve MİRAS SB.7.2.1 Kazanımı ile ilgili konu anlatımı etkinlik ve konu testidir. Leyla Yüksek Düzen hocamız tarafından hazırlanmıştır.
  10. erkanisanmaz

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü 6. Sınıf 6. Hafta Ev Ödevleri Testi

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü 6. Sınıf 6. Hafta için konu anlatımı ve testlerden oluşmaktadır ÜNİTE 1: KÜLTÜR ve MİRAS SB.6.2.1 Kazanımı ile ilgili konu testidir. Ömer Faruk ÇELEPKOLU ve Zafer YILDIZ hocalarımız tarafından hazırlanmıştır.
  11. erkanisanmaz

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü 5. Sınıf 6. Hafta Ev Ödevleri Testi

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü 5. Sınıf 6. Hafta için konu anlatımı ve testlerden oluşmaktadır ÜNİTE 1: BİREY VE TOPLUM Kazanım ile ilgili konu özeti ve konu testidir. NEJLA KIZILKAN hocamız tarafından hazırlanmıştır.
  12. erkanisanmaz

Etkinlik Sosyal Resfebe

Baykal hocam aslında düşünce olarak güzel. Sosyal Resfebe örneklerini artırmak lazım. Sen daha iyi bilirsin bu işleri.
  13. erkanisanmaz

Çarkısosyal Uygurlar

Uygurlar ile ilgili Çarkısosyal Oyunu https://www.sosyalbilgiler.biz/ssb/bizden6/2un/621/cs4/index.html
  14. erkanisanmaz

Çarkısosyal Kök Türkler

Göktürkler ile ilgili hazırladığımız Çarkısosyal oyunu https://www.sosyalbilgiler.biz/ssb/bizden6/2un/621/cs3/index.html
  15. erkanisanmaz

Çarkısosyal Mondros Ateşkes Anlaşması İşgaller ve İşgallere Karşı Tutum

Mondros Ateşkes Anlaşması İşgaller ve İşgallere Karşı Tutum ile ilgili online etkileşimli etkinlikler ve çarkısosyal oyunu https://www.sosyalbilgiler.biz/milli-uyanis-bagimsizlik-yolunda-atilan-adimlar-3-isgal-yillarinda-anadolu.html
  16. erkanisanmaz

Çarkısosyal Cemiyetler ve Kuvâ-yı Milliye

Cemiyetler ve Kuvâ-yı Milliye konusu ile ilgili çeşitli etkinlikler ve oyunlara aşağıdaki linkten ulaşabilrsiniz. https://www.sosyalbilgiler.biz/milli-uyanis-bagimsizlik-yolunda-atilan-adimlar-4-cemiyetler-ve-kuva-yi-milliye.html
  17. erkanisanmaz

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü 5. Sınıf 5. Hafta Ev Ödevleri Testi

Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 5. haftaya yönelik testtir. ÜNİTE: Birey ve Toplum 1. ve 2. kazanım ile ilgili ders notu ve ünite ile ilgili testlerdir. Zülfükar Güneş hocamız tarafından hazırlanmıştır.
  18. erkanisanmaz

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü 6. Sınıf 5. Hafta Ev Ödevleri Testi

Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 5. haftaya yönelik testtir. ÜNİTE: Birey ve Toplum Ünite ile ilgili testlerdir. Agit Dündar hocamız tarafından hazırlanmıştır.
  19. erkanisanmaz

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü 7. Sınıf 5. Hafta Ev Ödevleri Testi

Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 5. haftaya yönelik testtir. ÜNİTE: Kültür ve Miras KAZANIM:SB.7.2.1. Tarihsel olay ve yorumlara dayanarak Osmanlı Devleti’nin siyasi güç olarak ortaya çıkış sürecini ve bu süreci etkileyen faktörleri açıklar. Osmanlı Devletinin Savaşa Girişi...
  20. erkanisanmaz

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü 8. Sınıf 5. Hafta Ev Ödevleri Testi

Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 5. haftaya yönelik testtir. ÜNİTE: Milli Uyanış: Bağımsızlık Yolunda Atılan Adımlar KAZANIM: 2.2. Birinci Dünya Savaşında Osmanlı Devleti Osmanlı Devletinin Savaşa Girişi ve Osmanlı Devleti'nin savaştığı cepheler ile ilgili konu anlatımı ve...