Yeşilay Kulübü İç Tüzüğü

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz

YEŞİLAY KULÜBÜ İÇ TÜZÜĞÜ​

T.C.

........................................ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

YEŞİLAY KULÜBÜ İÇ TÜZÜĞÜ
​

BÖLÜM I: Kuruluş, Amaç ve Dayanak​

Madde 1 - Kuruluş: Okulumuz bünyesinde MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği hükümlerine dayanılarak Yeşilay Kulübü kurulmuştur.

Madde 2 - Amaçlar:

Öğrencileri tütün/sigara, alkol, uyuşturucu madde, kumar ve günümüzün en büyük tehditlerinden biri olan teknoloji/ekran bağımlılığına karşı bilinçlendirmek.

Beden ve ruh sağlığını koruma bilincini yaygınlaştırmak, "iyi ve sağlıklı yaşam" alışkanlıkları kazandırmak.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin tarihçesini, çalışmalarını ve YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) destek mekanizmasını tanıtmak.

Akran baskısına karşı "Hayır!" diyebilme becerisini geliştirmek.

Madde 3 - Dayanak: Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği ve MEB Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı.

BÖLÜM II: Organlar ve Görevleri​

Madde 4 - Organlar: Kulüp Genel Kurulu, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu'ndan oluşur.

Madde 5 - Yönetim Kurulu: 1 Başkan, 1 Başkan Yardımcısı, 1 Yazman ve 2 Asıl Üye olmak üzere toplam 5 öğrenciden oluşur.

Başkan: Danışman öğretmen rehberliğinde kulüp etkinliklerini yürütür, toplantıları yönetir.

Yazman: Alınan kararları karar defterine işler, pano duyuru ve resmi yazı metinlerini hazırlar.

Madde 6 - Denetleme Kurulu: Kulübün yürüttüğü etkinlikleri, panoyu ve tutulan evrakları dönem sonlarında denetleyerek raporlar.

BÖLÜM III: Faaliyet Alanları​

Madde 7: 1-7 Mart Yeşilay Haftası kutlama programını düzenlemek, okul panosu hazırlamak, teknoloji diyeti günleri planlamak, sağlıklı yaşam ve spor temalı yarışmalar organize etmek.

Ekli dosyalar

Geri