- Web sitesi
- www.sosyalbilgiler.biz
YEŞİLAY KULÜBÜ İÇ TÜZÜĞÜ
T.C.
........................................ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
YEŞİLAY KULÜBÜ İÇ TÜZÜĞÜ
........................................ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
YEŞİLAY KULÜBÜ İÇ TÜZÜĞÜ
BÖLÜM I: Kuruluş, Amaç ve Dayanak
Madde 1 - Kuruluş: Okulumuz bünyesinde MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği hükümlerine dayanılarak Yeşilay Kulübü kurulmuştur.Madde 2 - Amaçlar:
Öğrencileri tütün/sigara, alkol, uyuşturucu madde, kumar ve günümüzün en büyük tehditlerinden biri olan teknoloji/ekran bağımlılığına karşı bilinçlendirmek.
Beden ve ruh sağlığını koruma bilincini yaygınlaştırmak, "iyi ve sağlıklı yaşam" alışkanlıkları kazandırmak.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin tarihçesini, çalışmalarını ve YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) destek mekanizmasını tanıtmak.
Akran baskısına karşı "Hayır!" diyebilme becerisini geliştirmek.
Madde 3 - Dayanak: Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği ve MEB Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı.
BÖLÜM II: Organlar ve Görevleri
Madde 4 - Organlar: Kulüp Genel Kurulu, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu'ndan oluşur.Madde 5 - Yönetim Kurulu: 1 Başkan, 1 Başkan Yardımcısı, 1 Yazman ve 2 Asıl Üye olmak üzere toplam 5 öğrenciden oluşur.
Başkan: Danışman öğretmen rehberliğinde kulüp etkinliklerini yürütür, toplantıları yönetir.
Yazman: Alınan kararları karar defterine işler, pano duyuru ve resmi yazı metinlerini hazırlar.
Madde 6 - Denetleme Kurulu: Kulübün yürüttüğü etkinlikleri, panoyu ve tutulan evrakları dönem sonlarında denetleyerek raporlar.