6 SINIF SBS BAŞARINIZ NASIL?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tamgaç
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tamgaç

Üye
Üye
???
6 SINIF SBS SORULARI SİZCE BELİRLEYİCİMİ?ÜLKEMİZİN GELECEĞİ ÇOK PARLAK.ÖĞRENCİLERİMİZİN SBS BAŞARI DÜZEYLERİ ÇOK YÜKSEK NEDERSİNİZ?BAŞARI BU KADAR KOLAY OLMAMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM.SAYGILAR.

ne yazık ki sbs başarısını ölçemiyoruz. çünkü birçok öğrenci okulda değil. Gerçekten dediğiniz gibi ülke başarısı böyle kolay sorularla ölçülmemeli. biraz daha zor olabilirdi. şimdi bu kadar kolaya alışan öğrenciler ileriki senelerde KPSS gibi belalarla karşılaştığında neler olacak...

bu sene ki sosyal soruları genel müfredat çerçevesinde sorulmuş. ancak frigli soru belirleyici olmuş.

belirleyicilik sonra tartışılmalı çünkü ölçmenin ne kadar sağlıklı olduğu meçhul..geçen senenin sorusu vardı..böyle birşey nasıl olur? Sbs kalkacağı için olsa gerek bu yıl ki sorular basit hemde çok basit.

Şu SORULARIN KOLAY OLUDUĞUNUN söylenmesi dayanılır gibi değil!... Sanırım öğretmen arkadaşlar kendilerini sınavda sanıyor ve soruları kendilerinin çözdüklerini düşünüyorlar.. Öğrencilere bakmak lazım. Diğer taraftan öğrencilerimden birçoğu da kolaydı, çok kolaydı gibi şeyler söylüyorlar. Lakin, HIM GÜZEL O ZAMAN YANLIŞSIZ YAPTIN ÖYLE Mİ? dediğimde de bir tanesi EVET BEN FULL ÇIKARDIM diyemiyor... Nerde kolay soru?.. Nasıl anlayacağız ÇOK KOLAYDI cümlesini... velhasılı tabii ki, ciddi ciddi çalışan bir öğrenci için (ki, bu tam çalışma da yeterli değil, olgunluk ve sınav anındaki stresi yenebilmişlik de olmalı) RAHAT denebilecek sorulardı.
Ayrıca sorular zor olur, YAA NİYE ZOR Kİ denir. Kolay olur NİYE KOLAY Kİ denir... Dilin kemiği yok ki..... Hani yani kimseye de yaranılamıyor ki canııım :)

Geri