6 SINIF SBS BAŞARINIZ NASIL?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tamgaç
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

full çıkardım diyemiyorsa öğretmenim bu iki şeyin göstergesidir ya öğrenciye bilgi ve yorumlama yeteneği kazandırılmamıştır ki bunu çürütmek için karneye bakarız yordama denilen kavramı bilirsiniz ya da o esnada öğrencilerden kaynaklanan hata olmuştur o yüzden full olmamıştır;)yani ölçme ve değerlendirmeye hata karışmıştır.ki öğrencim bu yüzden çok üzgün..toplamda 90soruda 3 yanlışı var birisi sosyal öğretmenm kalbim duracaktı çok heyecanlandım ellerim titredi dedi bu çocuk bilmediği için mi full çekemedi..lütfen öğretmenim biraz daha objektif olalım.;)

çok bi idealist gördüm sizi hocam. yani herşey ya öğrencinin heyecanından ya da öğretmenin eksik öğretmesinden mi kaynaklanıyor? nerede öğretmensiniz hocam?

Doğrusunu söylemek gerekirse soruların neredeyse tümü "buradan soru çıkar, şu şekilde sorulabilir" dediğimiz yerlerden geldi ancak çocuklarımız maalesef çok dikkatsiz. Örneğin benim kızım da sınava girdi bu yıl ve daha önce özellikle soru çözerken madencilikle ilgili soru geldiğinde verilen maddelere bakın.Çanak çömlek tipi ip uçları madenciliğe uymaz diye uyarmıştım. Gitmiş sosyalde tek hata o soruda yapmış.Fen Bilgisinde yaptığı hatayı da evde okuyunca aaa ben bu kelimeyi görmedim diyor. Anlayacağınız sınav esnasında her şey çok farklı olabiliyor. İlk yıl olmasının verdiği bir acemilik olduğunu da hesaba katarsak sonuçların çok yüksek olmaması normal bence.

Geri