2026-2027 Yaşam Becerileri Kulübü İç Tüzüğü | MEB ve Maarif Modeli Uyumlu (Word İndir)

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Yaşam Becerileri Kulübü İç Tüzüğü, Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği doğrultusunda okullarda kurulan kulübün çalışma esaslarını, amaçlarını, yönetim organlarını ve uygulama ilkelerini düzenleyen temel resmi belgedir.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin odağında yer alan "bütüncül gelişim ve eyleme dönük beceri" felsefesiyle hazırlanan bu tüzük taslağı; öğrencilerin başkalarına bağımlı olmadan kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini, finansal okuryazarlık, mutfak/öz bakım becerileri ve problem çözme yetkinliklerini mevzuata tam uyumlu şekilde geliştirmeyi hedefler.

İç Tüzük Metninde Yer Alan Temel Maddeler ve Görev Tanımları:​

• Kuruluş ve Hukuki Dayanak: MEB İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği.
  • Kulübün Temel Amaçları:
    • Öğrencilere öz bakım, giysi bakımı, sökük/düğme dikme ve basit tamirat gibi bağımsız yaşam becerileri kazandırmak.
    • Bütçe yönetimi, tasarruf, bilinçli harcama ve temel finansal okuryazarlık kültürü aşılamak.
    • Mutfak hijyeni, sağlıklı gıda hazırlama, sofra adabı ve sofra düzeni kurallarını uygulamalı öğretmek.
    • Zaman yönetimi, planlama, kriz anında doğru karar verme ve problem çözme becerilerini güçlendirmek.
    • Maarif Modeli doğrultusunda teorik bilgiyi eyleme ve beceriye dönüştüren okul atölyeleri kurmak.
  • Kulüp Organları: Genel Kurul, Yönetim Kurulu (1 Başkan, 1 Başkan Yardımcısı, 1 Yazman ve 2 Asıl Üye olmak üzere toplam 5 öğrenci) ve Denetleme Kurulu yapılanması.
  • Görev Tanımları: Başkanın pratik beceri atölyelerini koordine etmesi; yazmanın karar defteri, pano metinleri ve duyuruları tutması; denetleme kurulunun dönem sonlarında karar defteri ve etkinlik belgelerini denetlemesi.
  • Faaliyet Alanları ve Önemli Günler: 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü, 12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası; düğme dikimi, basit ilk yardım/tamir çantası hazırlama, harçlık ve bütçe planlama atölyeleri ile okul panosu çalışmaları.
İndirme ve Düzenleme: Konu ekinde bulunan Yaşam Becerileri Kulübü İç Tüzüğü Word (.docx) dosyasını indirerek okul adı, danışman öğretmen ve öğrenci bilgilerini ekleyip doğrudan kulüp dosyanıza ekleyebilirsiniz.
Öğrencilerimize hayata dair somut beceriler kazandıran tüm meslektaşlarımıza verimli bir eğitim dönemi dileriz. Evrakla ilgili soru, görüş ve deneyimlerinizi konu altından paylaşabilirsiniz.

MEB ve Maarif Modeli uyumlu Yaşam Becerileri Kulübü iç tüzüğü örneği. Finansal okuryazarlık, öz bakım atölyeleri, organ seçimleri ve Word indirme bağlantısı.
Anahtar Kelimeler (Tags):

yaşam becerileri kulübü iç tüzüğü, okul yaşam becerileri tüzük örneği word, maarif modeli kulüp iç tüzükleri, finansal okuryazarlık kulübü meb, sosyal etkinlikler yaşam becerileri kulübü evrakları

Ekli dosyalar

Geri