Trablusgarp Savaşı ile ilgili sıkıntı

erdogangul

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
www.sosyalbilgievi.tr.cx
Erkan Hocamızın bu konuyla ilgili açıklaması:
Trablusgarp için M. Kemalin ilk askeri başarısıdır diyoruz. Derne ve Tobrukta başarılı bir savunma yapmıştır.
Çanakkale savaşı için ise tanınmasını sağlayan ve Kurtuluş Savaşında önder olmasını sağlayan cephe diyoruz.

erdogangul

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
www.sosyalbilgievi.tr.cx
Z.Alatar Hocamızın açıklaması:
Hocam zafer olabilmesi için Trablusgarp Savaşını kazanmamış lazım. Sizin dediğiniz gibi ilk askeri başarısı burdadır. Ama ilk Zaferi Çanakkale'dir. Sizin ve bizim yıllardır öğrettiğimiz bu doğrusu da budur. Kitap yanlışlarla dolu özellikle çalışma kitabı çok kötü.Kitap inceleme kurulundaki arkdaş bu kitaba ilk olrak çoğunlukla onay vermedik ama sonraki kurul vermiş dedi.Dediği gibi kitap kötü. Bazı konulardan hiç bahsetmeden geçmiş.İşimiz zor konular uzun

erdogangul

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
www.sosyalbilgievi.tr.cx
TDK 'de "Zafer" Kelimesinin Anlamı:
1-Savaşta kazanılan başarı
2-Bir uğraşıda çaba harcayarak elde edilen başarı

Artık kafa iyice karıştı.Ben pes ettim.

SWEETGIRL

Aktif Üye
Üye

Erkan Hocamızın bu konuyla ilgili açıklaması:
Trablusgarp için M. Kemalin ilk askeri başarısıdır diyoruz. Derne ve Tobrukta başarılı bir savunma yapmıştır.
Çanakkale savaşı için ise tanınmasını sağlayan ve Kurtuluş Savaşında önder olmasını sağlayan cephe diyoruz.
AYNI CÜMLELERİ YUKARIDA BEN DE SARFETMİŞTİM AMA ÇOK DİKKATE ALINMAMIŞ GALİBA

zeki doğan

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
sosyalciniz.net

Arkadaşlar bence sorun Sosyal Bilimlerde ( matematikte olduğu gibi 2*2=4 ) bir kesinlik olmamasından kaynaklanıyor; o yüzden bildiğiniz doğrulardan şaşmayın...Çünkü bahsedilen konuda hepimiz aynı düşünüyoruz...