2026-2027 Siberay Kulübü Yıllık Çalışma Planı (MEB Uyumlu Word)

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Siberay Kulübü Yıllık Çalışma Planı, MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği ve Bilişim Teknolojileri/Siber Güvenlik ilkeleri doğrultusunda okul genelinde dijital güvenlik kültürü oluşturmak amacıyla hazırlanmıştır. Kulüp dosyasında yer alması gereken bu plan; Eylül ayından Haziran ayına kadar siber zorbalık, güvenli internet, parola güvenliği ve yapay zekâ etiği gibi güncel temaları ay ay planlanmış faaliyetler, yöntemler ve görev dağılımlarıyla ele alır.

Konu ekinde paylaştığımız düzenlenebilir Word (.docx) formatındaki yıllık plan taslağını okulunuzun bilişim altyapısına ve öğrenci seviyenize göre kolayca uyarlayabilirsiniz.

Planda Yer Alan Önemli Aylık Faaliyet Başlıkları:​

• Eylül: İç tüzük hazırlığı, genel kurul toplantısı, yönetim/denetim kurulu seçimleri ve e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü öğrenci kayıtları.
  • Ekim: "Siber Dünyada Güvende Kal!" panosu, Ekim Ayı Siber Güvenlik Farkındalık Ayı afişleri ve "Güçlü Şifre Nasıl Oluşturulur?" bilgilendirme notları.
  • Kasım & Aralık: Rehberlik servisi ortaklığıyla "Zorba Olma, Kanka Ol!" siber zorbalık sunusu, çevrim içi oyun güvenliği el ilanları, oltalama (phishing) ve şüpheli bağlantılara yönelik vaka inceleme atölyeleri.
  • Ocak & Şubat: 1. dönem faaliyet raporu, sosyal medya gizlilik ayarları kılavuzu, 2. dönem başı toplantısı ve Güvenli İnternet Günü (GİG) program hazırlıkları.
  • Mart & Nisan: Sınıflarda dijital ayak izi video gösterimleri, Yeşilay Kulübü iş birliğiyle "Dijital Detoks ve Ekran Süresi Kontrolü" panosu ve çevrim içi dolandırıcılıklara karşı veli bilgilendirme bülteni.
  • Mayıs & Haziran: Deepfake tehdidi ve yapay zekâ etiği atölyeleri, yıl sonu "Siber Güvenlik Karikatür ve Slogan Sergisi", yıl sonu faaliyet raporunun teslimi ile e-Okul faaliyet tamamlama onayları.
İndirme ve Kullanım: Aşağıdaki bağlantıdan Siberay Kulübü Yıllık Çalışma Planı Word dosyasını indirebilir; okul adı, danışman öğretmen ve öğrenci bilgilerini ekleyerek doğrudan kullanabilirsiniz.
Tüm danışman öğretmenlerimize ve öğrencilerimize güvenli, başarılı bir eğitim-öğretim yılı dileriz. Planla ilgili görüş ve değerlendirmelerinizi konu altından paylaşabilirsiniz.

2026-2027 MEB uyumlu Siberay Kulübü yıllık çalışma planı. Siber zorbalık, güvenli internet günü, yapay zekâ etiği ve düzenlenebilir Word indirme bağlantısı.
Anahtar Kelimeler (Tags):

siberay kulübü yıllık çalışma planı, 2026 2027 siberay kulübü planı word, okul siberay kulübü yıllık planı, güvenli internet günü kulüp planı, siber güvenlik kulübü evrakları meb

Ekli dosyalar

Geri