2026-2027 Seçmeli Afet Bilinci I Dersi Yıllık Planı

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı MEB çalışma takvimine ve güncel müfredat kazanımlarına uygun olarak hazırladığım Ortaokul Seçmeli Afet Bilinci I Dersi Çerçeve Yıllık Planı ekte kullanımınıza sunulmuştur.
afet bilinci yıllık planı.jpg

• Takvim Uyumu: 2026-2027 iş günü takvimi, 1. ve 2. dönem ara tatilleri, yarıyıl tatili ve sınav haftalarıyla birebir uyumludur.
  • Kapsamlı İçerik:
    • 1. Ünite (Doğa ve İnsan Etkileşimi): Risk, tehlike, afet kavramları, ilk yardım, AFAD, Kızılay ve TAMP gibi temel konular.
    • 2. Ünite (Doğa Kaynaklı Afet Türleri): Deprem, sel/taşkın ve heyelan afetlerinin öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler ile Türkiye'deki risk alanları.
  • Özel Gün ve Haftalar: Deprem Haftası, Yeşilay Haftası, 15 Temmuz, 29 Ekim ve Atatürk Haftası gibi belirli gün ve haftalar ilgili haftalara işlenmiştir.
  • Uygulama ve Etkinlikler: Dönem sonu tatbikatları, afet çantası hazırlama ve tahliye adımları gibi pratik süreçler plana dahil edilmiştir.
Faydalı olması dileğiyle, tüm öğretmenlerimize başarılı ve verimli bir eğitim-öğretim yılı dilerim.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri