Sunu SB.7.1.3 Millî Meselelerde Türk Toplumunun Tutum ve Davranışları Slaytı - Yeni Müfredat

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
7. Sınıf Sosyal Bilgiler SB.7.1.3 Millî Meselelerde Türk Toplumunun Tutum ve Davranışları etkileşimli ders sunusu, etkinlikler ve oyunlarla hemen indir!
milli meseleler karşısında TÜrk Toplumununtutum ve davranışları.jpg

MEB Yeni Müfredat ve Maarif Modeline Tam Uyumlu 7. Sınıf Ders Sunusu​

1. Sınıf Sosyal Bilgiler dersi 1. Öğrenme Alanı: Birlikte Yaşamak ünitesi kapsamında yer alan SB.7.1.3. "Türk toplumunun millî meseleler karşısında gösterdiği tutum ve davranışlara ilişkin çıkarım yapabilme" öğrenme çıktısına uygun olarak hazırlanan kapsamlı slayt çalışması yayında!
Akıllı tahta kullanımına tam uyumlu bu sunu; zengin görsel arşivi, güncel olay örnekleri, kavram açıklamaları ve derste interaktif katılım sağlayan eğitici oyunlarıyla derslerinizi çok daha verimli hale getiriyor.

Slayt İçeriğinde Neler Var?​

• Kavram Analizleri: Mesele, Millî Mesele, Millî Birlik ve Beraberlik, Millî Kimlik ve Dayanışma kavramlarının somutlaştırılmış anlatımı.
  • Tarihten Günümüze Millî Kenetlenme:
    • Millî Mücadele Dönemi: Mondros sonrası işgaller, İstiklal Yolu, Tekâlif-i Millîye Emirleri ve Türk milletinin bağımsızlık azmi.
    • Demokrasi ve Sivil Direniş: 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve sivil irade.
    • Kahramanlarımız: Şehit Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Ferhat Gedik’in aziz hatırası.
    • Asrın Felaketi: 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri, "Türkiye Tek Yürek" dayanışması, AFAD ve Kızılay koordinesindeki halk desteği.
  • Ortak Sevinç ve Gurur Kaynaklarımız:
    • Okçulukta Olimpiyat Şampiyonumuz Mete Gazoz.
    • Dünya Şampiyonu A Millî Kadın Voleybol Takımımız (Filenin Sultanları).
    • Nobel Kimya Ödüllü bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar.
    • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve Ax-3 insanlı ilk uzay misyonu.
  • Millî Kalkınma ve Savunma: Millî Teknoloji Hamlesi, İHA ve SİHA projeleri.
  • Vatan Sevgisinin Boyutları: Kara (Toprak), Yeşil Vatan, Mavi Vatan ve Gök Vatan bilinci.

Sınıf İçi Etkileşimi Artıran Oyunlar ve Ölçme-Değerlendirme​

Öğrencilerin derse aktif katılımını sağlamak amacıyla sunu içerisine dinamik yarışma ve etkinlik formatları entegre edilmiştir:

• Sıra Sizde: Doğru-Yanlış pekiştirme soruları.
  • Ben Bilirim Etkinliği: Süre kısıtlı, tahtada birebir yarışma modu.
  • Kim Bilecek Etkinliği: Gruplar arası rekabeti artıran açık uçlu kavram yarışması.
  • Çarkı Sosyal: Puanlı, pas/iflas/takas özellikli eğlenceli çarkıfelek oyunu.
  • Çıkmış Sorular: DPY / Bursluluk sınavı çıkmış soruları ve MEB soru kalıplarıyla tam prova.
Dosya Bilgileri:
  • Ders: Sosyal Bilgiler
  • Sınıf: 7. Sınıf
  • Kazanım / Çıktı: SB.7.1.3
  • Format: PowerPoint Sunusu (.pptx)
  • Hazırlayanlar: Erkan İsanmaz, Şeyhmus Yüce, Yavuz Yıldız, Murat Saat
İndirme Bağlantısı: Eklentiye tıklayarak sunuyu doğrudan bilgisayarınıza indirebilir, akıllı tahtanızda hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Geri