2026-2027 Sağlıklı Yaşam ve Fiziksel Aktivite Kulübü Yıllık Çalışma Planı (MEB Uyumlu Word)

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Sağlıklı Yaşam ve Fiziksel Aktivite Kulübü 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı Yıllık Çalışma Planı, MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği doğrultusunda okul çağındaki çocuklarda düzenli spor alışkanlığı, dengeli beslenme, su tüketimi ve hareketli yaşam kültürü oluşturmak amacıyla hazırlanmıştır. Kulüp resmi dosyasında yer alması zorunlu olan bu plan; Eylül ayından Haziran ayına kadar ay ay planlanmış etkinlikleri, uygulama metotlarını ve görevli kişileri ayrıntılı bir tablo halinde sunar.

Konu ekinde yer alan düzenlenebilir Word (.docx) formatındaki yıllık çalışma planı taslağını okulunuzun bahçe, spor salonu ve derslik imkânlarına göre kolayca düzenleyebilirsiniz.

Yıllık Planda Yer Alan Önemli Aylık Faaliyet Başlıkları:​

• Eylül: Kulüp iç tüzüğünün hazırlanması, genel kurul toplantısı, organ seçimleri ve e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü kulüp kayıtları.
  • Ekim: 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında "Adım Sayarını Aç, Sağlığa Koş" etkinliği, "Hareket Berekettir" temalı pano, doğru çanta taşıma ve postür (duruş) sağlığı bilgilendirmeleri.
  • Kasım & Aralık: 14 Kasım Dünya Diyabet Günü aşırı şekerli gıdaların zararları panosu, "Meyve Tabağım Hazır" sağlıklı ara öğün günü, bağışıklık güçlendirici kış besinleri ve "Günde 8 Bardak Su" afişleme çalışmaları.
  • Ocak & Şubat: 1. dönem faaliyet raporu, okul bahçesi geleneksel oyun zemin çizgileri ve ip atlama alanları düzenlemesi, 2. dönem başı toplantısı ile uyku düzeni ve büyüme hormonu ilişkisi panosu.
  • Mart & Nisan: Beden Eğitimi zümresi iş birliğiyle sınıflar arası "Geleneksel Sokak Oyunları Şenliği" (mendil kapmaca, yakan top), esneme hareketleri kılavuzu, 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası programı ve kantin ürün tercihleri anketi.
  • Mayıs & Haziran: 10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Et Günü kapsamında tüm okulun katılımıyla sabah egzersizi, bisiklet teşvik panosu, yıl sonu faaliyet raporunun idareye teslimi ve e-Okul faaliyet onaylarının tamamlanması.
İndirme ve Kullanım: Aşağıdaki bağlantıdan 2026-2027 Sağlıklı Yaşam ve Fiziksel Aktivite Kulübü Yıllık Çalışma Planı Word dosyasını indirebilir; okul adı, danışman öğretmen ve öğrenci bilgilerini ekleyerek doğrudan kullanabilirsiniz.
Öğrencilerimize sağlıklı ve hareketli bir gelecek kazandıran tüm meslektaşlarımıza verimli bir eğitim-öğretim yılı dileriz. Dokümanla ilgili sorularınızı ve önerilerinizi konu altından iletebilirsiniz.

2026-2027 MEB uyumlu Sağlıklı Yaşam ve Fiziksel Aktivite Kulübü yıllık çalışma planı. Sabah egzersizleri, sokak oyunları şenliği ve Word indirme bağlantısı.
Anahtar Kelimeler (Tags):

sağlıklı yaşam ve fiziksel aktivite kulübü yıllık çalışma planı, 2026 2027 sağlıklı yaşam kulübü planı word, okul spor kulübü yıllık planı, beslenme dostu okul çalışma planı, sağlıklı yaşam kulübü meb evrakları indir

Ekli dosyalar

Geri