• Benim Hocam Ortaokul Videoları

Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

MONDROS ATEŞKES ANTLAŞMASI’NIN İMZALANMASI VE UYGULANMASI (Ders Kitabı 56-63) Cevapları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 62​

Soru: İşgaller karşısında halkın birlik ve beraberliğini sağlamaya yönelik atılacak adımlar nelerdir? Açıklayınız.
  • Cevap: Halkı bilinçlendirmek için millî kongreler düzenlenmeli, işgallere karşı örgütlü direniş hareketleri oluşturulmalı ve millî mücadele liderliğinde halkın desteği sağlanmalıdır.

Soru: İşgaller sırasında Türk halkının bir araya gelmesini sağlayan duygu nedir? Açıklayınız.
  • Cevap: Türk halkının bir araya gelmesini sağlayan duygu, vatan sevgisi ve bağımsızlık arzusu olmuştur. Bu duygular, işgallere karşı direnişi ve millî mücadeleyi güçlendirmiştir.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 63​

Soru: Nakiye (Elgün) Hanım’ın bu konuşmayı yapması onun hangi kişilik özelliğini yansıtır? Yazınız.
  • Cevap: Bu konuşma, Nakiye Hanım’ın cesur, vatansever ve kararlı bir kişiliğe sahip olduğunu yansıtır.

Soru: Onun bu konuşmayı yapması kamuoyunu nasıl etkilemiş olabilir? Yazınız.
  • Cevap: Nakiye Hanım’ın konuşması, halkın direniş ruhunu güçlendirmiş ve işgallere karşı millî birlik ve beraberliği teşvik etmiştir.
Soru: İnsanlar günümüzde ülke ve dünya sorunlarına dikkat çekmek ve kamuoyu oluşturmak için hangi araçları kullanmaktadırlar? Yazınız.
  • Cevap: Günümüzde sosyal medya, televizyon, internet, basın ve mitingler gibi araçlar kamuoyu oluşturmak ve sorunlara dikkat çekmek için kullanılmaktadır.

Geri