- Web sitesi
- www.sosyalbilgiler.biz
Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan Masal ve Destanlarımız 1 ders kitabını inceleyebilir, resmi PDF bağlantısına doğrudan ulaşabilirsiniz.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda hazırlanan Masal ve Destanlarımız 1 Ders Kitabı dijital ortamda erişime sunuldu.
Sözlü kültür geleneğimizin, mitolojik zenginliğimizin ve ortak hafızamızın en değerli ürünleri olan masal ve destanları içeren bu eser; öğrencilerimizin dil becerilerini, hayal güçlerini, milli-manevi değerler bilincini ve edebi kavrayışlarını geliştirmeyi hedeflemektedir.
Resmi İnceleme ve İndirme Bağlantısı:
MEB Masal ve Destanlarımız 1 Ders Kitabını İncelemek İçin Tıklayınız
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda hazırlanan Masal ve Destanlarımız 1 Ders Kitabı dijital ortamda erişime sunuldu.
Sözlü kültür geleneğimizin, mitolojik zenginliğimizin ve ortak hafızamızın en değerli ürünleri olan masal ve destanları içeren bu eser; öğrencilerimizin dil becerilerini, hayal güçlerini, milli-manevi değerler bilincini ve edebi kavrayışlarını geliştirmeyi hedeflemektedir.
Kitabın Kapsadığı Temel Alanlar ve Kazanımlar:
- Türk sözlü geleneğinin köklü masalları, anlatı türleri ve alegorik anlamları
- Milletimizin tarih boyunca taşıdığı kahramanlık, fedakarlık ve dayanışma ruhunu yansıtan destanlar
- Kültürel kodlarımızın, erdemlerin ve ahlaki ilkelerin edebi metinler yoluyla keşfi
- Anlatma, yorumlama, canlandırma ve yaratıcı yazarlık etkinlikleri
MEB Masal ve Destanlarımız 1 Ders Kitabını İncelemek İçin Tıklayınız