PDF Masal ve Destanlarımız 1 Ders Kitabı (Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli) – PDF İndir

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan Masal ve Destanlarımız 1 ders kitabını inceleyebilir, resmi PDF bağlantısına doğrudan ulaşabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda hazırlanan Masal ve Destanlarımız 1 Ders Kitabı dijital ortamda erişime sunuldu.

Sözlü kültür geleneğimizin, mitolojik zenginliğimizin ve ortak hafızamızın en değerli ürünleri olan masal ve destanları içeren bu eser; öğrencilerimizin dil becerilerini, hayal güçlerini, milli-manevi değerler bilincini ve edebi kavrayışlarını geliştirmeyi hedeflemektedir.

Kitabın Kapsadığı Temel Alanlar ve Kazanımlar:

• Türk sözlü geleneğinin köklü masalları, anlatı türleri ve alegorik anlamları
  • Milletimizin tarih boyunca taşıdığı kahramanlık, fedakarlık ve dayanışma ruhunu yansıtan destanlar
  • Kültürel kodlarımızın, erdemlerin ve ahlaki ilkelerin edebi metinler yoluyla keşfi
  • Anlatma, yorumlama, canlandırma ve yaratıcı yazarlık etkinlikleri
Seçmeli ders uygulamalarında, sınıf içi okuma ve anlatım çalışmalarında, münazara ve drama etkinliklerinde faydalanabileceğiniz resmi ders kitabına aşağıdaki bağlantı üzerinden erişebilirsiniz:

🔗 Resmi İnceleme ve İndirme Bağlantısı:

MEB Masal ve Destanlarımız 1 Ders Kitabını İncelemek İçin Tıklayınız

Geri