- Web sitesi
- www.sosyalbilgiler.biz
KIZILAY KULÜBÜ İÇ TÜZÜĞÜ
T.C.
........................................ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
KIZILAY KULÜBÜ İÇ TÜZÜĞÜ
........................................ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
KIZILAY KULÜBÜ İÇ TÜZÜĞÜ
BÖLÜM I: Kuruluş, Amaç ve Dayanak
- Madde 1 - Kuruluş: Okulumuz bünyesinde MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği esaslarına dayanılarak Kızılay Kulübü kurulmuştur.
- Madde 2 - Amaçlar:
- Öğrencilere yardımlaşma, dayanışma, karşılıksız hizmet ve merhamet duygusunu kazandırmak.
- Türk Kızılayının tarihini, ilkelerini (İnsanilik, Ayrım Gözetmemek, Tarafsızlık, Bağımsızlık, Gönüllü Hizmet, Birlik, Evrensellik) tanıtmak.
- Afet bilinci, ilk yardım farkındalığı ve kan/kök hücre bağışının hayati önemini kavratmak.
- Madde 3 - Dayanak: Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği.
BÖLÜM II: Organlar ve Görevleri
- Madde 4 - Organlar: Kulüp Genel Kurulu, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu'ndan oluşur.
- Madde 5 - Yönetim Kurulu: 1 Başkan, 1 Başkan Yardımcısı, 1 Yazman ve 2 Asıl Üye olmak üzere toplam 5 öğrenciden oluşur.
- Başkan: Kulüp çalışmalarını danışman öğretmen rehberliğinde planlar ve yürütür.
- Yazman: Toplantı kararlarını, karar defterini ve resmi yazışmaları tutar.
- Madde 6 - Denetleme Kurulu: Kulübün evrak, pano ve mali/materyal kayıtlarını dönemde en az bir kez denetler.
BÖLÜM III: Faaliyet Alanları
- Madde 7: Kızılay Haftası (29 Ekim - 4 Kasım) okul içi kutlama programını düzenlemek, okul panosu hazırlamak, ihtiyaç sahibi öğrencilere/ailelere yönelik ayni yardım kampanyaları organize etmek ve Genç Kızılay ile ortak seminerler tertiplemek.