Kızılay Kulübü İç Tüzüğü

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz

KIZILAY KULÜBÜ İÇ TÜZÜĞÜ​

T.C.

........................................ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

KIZILAY KULÜBÜ İÇ TÜZÜĞÜ
​

BÖLÜM I: Kuruluş, Amaç ve Dayanak​

• Madde 1 - Kuruluş: Okulumuz bünyesinde MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği esaslarına dayanılarak Kızılay Kulübü kurulmuştur.
  • Madde 2 - Amaçlar:
    1. Öğrencilere yardımlaşma, dayanışma, karşılıksız hizmet ve merhamet duygusunu kazandırmak.
    2. Türk Kızılayının tarihini, ilkelerini (İnsanilik, Ayrım Gözetmemek, Tarafsızlık, Bağımsızlık, Gönüllü Hizmet, Birlik, Evrensellik) tanıtmak.
    3. Afet bilinci, ilk yardım farkındalığı ve kan/kök hücre bağışının hayati önemini kavratmak.
  • Madde 3 - Dayanak: Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği.

BÖLÜM II: Organlar ve Görevleri​

• Madde 4 - Organlar: Kulüp Genel Kurulu, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu'ndan oluşur.
  • Madde 5 - Yönetim Kurulu: 1 Başkan, 1 Başkan Yardımcısı, 1 Yazman ve 2 Asıl Üye olmak üzere toplam 5 öğrenciden oluşur.
    • Başkan: Kulüp çalışmalarını danışman öğretmen rehberliğinde planlar ve yürütür.
    • Yazman: Toplantı kararlarını, karar defterini ve resmi yazışmaları tutar.
  • Madde 6 - Denetleme Kurulu: Kulübün evrak, pano ve mali/materyal kayıtlarını dönemde en az bir kez denetler.

BÖLÜM III: Faaliyet Alanları​

• Madde 7: Kızılay Haftası (29 Ekim - 4 Kasım) okul içi kutlama programını düzenlemek, okul panosu hazırlamak, ihtiyaç sahibi öğrencilere/ailelere yönelik ayni yardım kampanyaları organize etmek ve Genç Kızılay ile ortak seminerler tertiplemek.

Ekli dosyalar

Geri