inkılap tarihi konularını nasıl işliyorsunuz?

nurettin yilmaz

Yeni Üye
Üye

Bütün dersleri slayt ağırlıklı olarak işliyorum.Her ünite bitiminde ders notu dağıtıyorum.Ayrıca öğrenci çalışma kitaplarını üniteyi işlerken konulara paralel yaptırıyorum.Her ünite bitiminde toplayıp değerlendiriyorum.Verdiğim notları sözlü notları olarak da kullanıyorum.Okulumuzda Sosyal Bilgiler grubu dersleri sevilen ve ortalama notları yüksek olan bir ders olup sbs başarısı yüksektir(Okulumuzda 500 tam puan alan öğrenci de çıkmıştır).

nurettin yilmaz

Yeni Üye
Üye

İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabı geçmiş yılların kitabına göre oldukça nitelikli olup sorun kitapda değil ders saatinde...

wildlover

Aktif Üye
Üye

DERS SAATİ YETERSİZ BUNU DİLE GETİRDİĞİMDE ÇOK KRİTİK KAZANIMLARI VER DEMİŞLERDİ.ONA GÖRE İŞLİYORUM AMA YİNEDE YETİŞMESİ ZOR

matiso

Yeni Üye
Üye

TAVSİYE,PANİĞE GEREK YOK
Arkadaşlar siz dersi normal hızda işleyin, sınavda çıkmayan bölümleri atlayın, her ünite bitiminde değerlendirme soruları hazırlayın sınıfta çözdürdükten sonra sorular üzerinde açıklama yapın, ünite bitince kavram haritası yaptırın bir de son üniteyi işlemeyin hiç soru çıkmıyor.Özellikle 4 ve5. üniteye önem verin. SAYGILAR.