inkılap tarihi konularını nasıl işliyorsunuz?

urungu05

Yeni Üye
Üye

arkadaşlar ben ders kitabına çok bağlı kalmadan dersane mantığıyla konuları işliyorum.sbs deki soru dağılımına göre konulara önem veriyorum öğrenciye ders notu çukarıp dağıttım çok faydası var çocukların netleri çok arttı .. dramayla falan olmaz zannetmiyorum..adamlar zaten bilgiyi veriyo yukarıda öğrenciden yorum yapmasını istiyo çocuğa soru çözme mantığını vermek lazım...özellikle kırsal kesimdeki okullarda çocuk drama veya benzer teknikler için hazırlanacak ortam ve zaman bulamıyo...bide grup çalışması olunca daha da zor oluyo,,

Doðukan9894

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
www.edebiyatdefteri.com

konuları cok hızlı anlatıyoruz hocam meb 'in verdigi ders süresi çok az
Çoğunlukla slayt ve kaynak kitaplardan işliyorum.Meb'in verdigi ders kitaplarını cok kullanmıyorum..

tll

Üye
Üye

sene başında öğrencilere ders kitabını kullsanmayacağımızı söyledim, ders notu dağıttım ve sınıfta sunu izleyip test çözdük sunu aralarında kısa hatırlatmalar yaptım. sbs sonuçlarına bakınca işe yaradı gibi görünüyor :)

haziran25

Üye
Üye

Ders kitabının dili ağır, tasarımı kötü, başlıklar konuları açıklamıyor,konularla ilgili uzun metinler sanki "öğrenci konuyu evde okur gelir" varsayımıyla hazırlanmış. Kısacası karmaşık ve zaman kaybı. Ben de kitaba fazla bağlı kalmıyorum. Konunun ana hatlarını deftere yazdırıyorum (fotokopi sıkıntısı ve öğrencilerin hazır dökümanlara değer vermeyip, kaybetmelerinden dolayı) Sitemizden edindiğim etkinlikleri ve sunuları imkanlarımız ölçüsünde yapıyoruz.(Hazırlayan değerli arkadaşlara bir kez daha teşekkür ediyorum) Test çözüyoruz. Başarımız şartlara göre fena değil, ders kitabına uysaydık yanmıştık .Müfredat dğişikliğinin ilk yılında o hatayı yapmıştım.

kapkankagan

Çalışkan Üye
Üye

BEN MEDYA DERSİNDE DE TEST ÇÖZDÜRÜYORUM BİRDE E- SOSYAL İ KULLANDIM GEÇEN SENE İKİNCİ DÖNEM 2 AY BİRİNCİ DÖNEMDEN AÇIĞIM VARDI OKULA GİDEMEMİŞTİM AMA PROĞRAM SAYESİNDE KONULARI YETİŞTİRDİM