- Web sitesi
- www.sosyalbilgiler.biz
- İstatistikte sabit
7. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Ünite "Gruplarda ve Sosyal Hayatta İletişimin Önemi" interaktif ders sunusu. Empati, beden dili, ben dili-sen dili, kitle iletişim araçları, Ben Bilirim, Kim Bilecek, Çarkı Sosyal etkinlikleri ve çıkmış DPY/bursluluk soruları içeren PPTX sunusunu hemen indirin.
Değerli meslektaşlarımız ve sevgili öğrenciler;
Yeni müfredata tam uyumlu, sınıf içi etkileşimi en üst düzeye çıkaran görsel ve eğitici oyunlarla zenginleştirilmiş "Gruplarda ve Sosyal Hayatta İletişimin Önemi" ders sunusu yayında!
Bu slayt çalışması; akıllı tahta uyumlu yapısı, zengin infografikleri, çizgi öykülü örnek olayları ve yarışma formatındaki etkinlikleriyle derste aktif katılımı desteklemektedir.
7. Sınıf 1. Öğrenme Alanı: Birlikte Yaşamak
Kazanım: SB.7.1.1. Dâhil olduğu gruplarda ve sosyal hayatta etkili iletişimin önemini sorgulayabilmeDeğerli meslektaşlarımız ve sevgili öğrenciler;
Yeni müfredata tam uyumlu, sınıf içi etkileşimi en üst düzeye çıkaran görsel ve eğitici oyunlarla zenginleştirilmiş "Gruplarda ve Sosyal Hayatta İletişimin Önemi" ders sunusu yayında!
Bu slayt çalışması; akıllı tahta uyumlu yapısı, zengin infografikleri, çizgi öykülü örnek olayları ve yarışma formatındaki etkinlikleriyle derste aktif katılımı desteklemektedir.
Sunu İçeriği ve Konu Başlıkları:
- İletişim ve İletişim Süreci: İletişimin tanımı, öğeleri (Kaynak, Alıcı, İleti, Kodlama, Geri bildirim).
- İletişim Türleri: Sözlü iletişim, sözsüz iletişim (beden dili, jest, mimik) ve yazılı iletişim örnekleri.
- Kitle İletişim Araçları ve Medya: Toplumsal hayattaki yeri ve bilgi akışındaki önemi.
- Etkili İletişimin Temelleri:
- Empati: Karşıdakini anlama ve olaylara onun gözünden bakabilme sanatı.
- Beden Dili ve Etkisi: Jestler, mimikler ve iletişimdeki belirleyici oranlar (%55 Beden Dili, %45 Ses Tonu, %7 Kelimeler).
- Ben Dili vs. Sen Dili: Çatışmayı önleyen yapıcı ifadeler ve örnek karşılaştırmalar.
- Farklılıklara Saygı: Toplumsal uyum ve hoşgörülü iletişimin ilkeleri.
- Etkin Dinleme ve Etkili Konuşma: İyi bir dinleyicinin ve anlatıcının özellikleri, kültürümüzdeki atasözleri yansımaları.
- İletişim Engelleri ve Çatışma Çözme: Ön yargılar, alaycı üslup, dijital iletişim sorunları ve uzlaşma adımları.
Eğlenceli Pekiştirme ve Değerlendirme Etkinlikleri:
- Ben Bilirim Etkinliği: Süreli Doğru/Yanlış sınıf yarışması.
- Kim Bilecek Etkinliği: Açık uçlu sorularla grup eşleşmesi ve hızlı cevap yarışı.
- Çarkı Sosyal: Puanlı, heyecanlı ve eğlenceli genel ünite değerlendirme çarkı.
- Çıkmış Sorular: Geçmiş yıllara ait İOKBS / DPY (Bursluluk) sınav soruları ve çözümleri.