Derslerim Nasıl Geçiyor?

ozkanderya22

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
kesansatranc.com
Nasıl Anlatıyorsunuz??

yaso8787' Alıntı:
bence yerel saat hesaplamaları mutlaka anlatılması gereken bir konu..müfredatı falan bırakın bi kenara..SBS de çıkar veya çıkmaz..çocuk o konuyu evde okuyarak öğrenemez..ama diğer konuların çoğunu evde okuyarak da anlar..bunu ayırtetmemiz lazım..bende konularda gerideyim ama içim rahat...

yerel saat hesaplamalarını sbs kurslarında verdim ama çocukların oldukça kafası karışıyor. 6. sınıfa göre oldukça ağır bir konu. aynı şekilde haritalarda gerçek uzunluk olayı... çocukların durumu belli. matematikten oldukça kötüler. çevirme işlemlerini yapamıyorlar. çocukların birçoğu okula ya hiç gelmiyor ya da 2-3 ay geç geliyor. ya mersinde limon toplamakta ya da dağda çoban. bazıları ise gece mazot kaçakçılığında.. sabahgeliyor gözleri uykuya hasret.. dersi nasıl anlatırsan anlat.. işe yaramıyor..

mürüvvet

Üye
Üye
Nasıl Anlatıyorsunuz??

6.sınıf konularında ölçekler ve saat hesaplamalarına zaman ayırın,ben öyle yaptım, 7.sınıf konularında Osmanlının kuruluşuna yer verin.Yükselme dönemine kadar kısa notlar tutturun bu yıl soru çıktı. :D

ardalý

Yeni Üye
Üye
Nasıl Anlatıyorsunuz??

Hocam yerel saat konuları klavuz kitabında ben görmedim.Ayrıca sbs sınavında da öyle bir soru yoktu.Yalnızca öğrenciden dünya üzerindeki bir yerin meridyen ve paralele göre bulunduğu yeri kavramasına yönelik soru vardı.

nihat ertem

Çalışkan Üye
Üye
Nasıl Anlatıyorsunuz??

yerel saat yok.zaten 6.sınıf öğrencisine göre ağır bir konu.yerel saatle ilgili soru ne zaman çıktı ki.

erolkabak

Üye
Üye
Nasıl Anlatıyorsunuz??

arkadaslar bütün yorumları okudum ortaya söyle bir sonuç çıkıyor.
1- hepimiz bütün yıl boyunca müfredatı yetiştirme telaşı içerisinde oluyoruz.
2- konular çok ayrıntılı zaman kesinlikle yetmiyor.
3- bazı kazanımlar snıf seviyelerine göre ağır gelmektedir.