Bir tek ben mi rahatsız oluyorum?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yzgt6682
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bizim görevimiz müfredata uygun şekilde ders anlatmak kitapta nasıl anlatılıyorsa öyle kabul edeceğiz bunları tartışmak tarihçilerin işidir tüm ideolijiler tarihi kullanırlar tarih ideolojinin arka bahçesidir

müfredat devletin beklentilerine göre oluşturuluyor. Maalesef bunda nesnel bir yaklaşım yerine milliyetçi bir bakış açısı hakim. Bu yüzden çocuklarımız türk tarihini öğrenirken hep olumlu tarafını görüyor. Bu yüzden de geçmişinden ders alamıyor. Yukarıda dediğiniz eleştirilerde
yzgt6682' Alıntı:
Arkadaşlar İnkılap anlatırken bazı durumlardan rahatsız oluyorum VAHDETTİN haindi Çerkez ETHEM haindi,Kurtuluş Savaşı ile düşmanı yurttan attık(1936 ya kadar ingilizler var) ÇANAKKALE GEÇİLMEZ( istanbul işgal edildi)İşgali ing fransa yaptı (ABD bayrakları var neden anlatılmaz) İsmet inönü kahramandı(!) Atatürk kusursuzdu,bize ait olmayan fes gitti şapka geldi(sanki şapka bize aitmiş gibi) kadınlara seçme seçilme hakkı verildi(kapalı olmamak şartı ile ama lafta demokrasi var) vs vs kimse hakaret etmeden bana açıklasın lütfen bunlar yalan değilde ne?
haklısınız ama mevcut koşullarda yapmanız gereken öncelikle eleştirel düşünmeyi aşılamaktır. çocuk bundan sonra gerekeni kendisi yapar.

yzgt6682 seni onurlu duruşundan dolayı, meslaktaşın olrak kutluyorum. ne yazıkki bu tabuları halen daha yıkamadık. sanki tarih kutsal mış gibi veya liderler kutsalmış gibi, hiç hataları olmayan süpermenler gibi anlatılıyor bundan hiç kimse ders almaz. Kuranda başta ilk peygamber ilk insan olan hz Ademin hatasından ve yine diğer peygamberledende hata örnekleri verilirde ne hikmetse geçmişte bizde hatalı devlet adamı olmaz

Bu Cumhuriyet öğretmeninden, İslamiyetin başlangıcından Cumhuriyet dönemine kadar olan zamanın ,dürüstçe bir eleştirisini bekliyorum.Bakalım nelerden rahatsız olmuş, neleri hazmedemiyormuş..

Geri