Bir tek ben mi rahatsız oluyorum?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yzgt6682
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tuncay 59 kusurlu olan İslamiyet değil insanlardır.ve evet rahatsız olduğum şeyler var ne yazık ki şaman kültüründen kalma islamiyetle alakalı olmayan şeyler yapılıyor cahilce ama konumuz bu değil mesela lozanı zafer gibi gösteriyoruz azcık bakın neymiş İsmet İnönü denen kişi ne büyük lidermiş anlarsınız(!) ve ben cumhuriyet öğretmeniyim benim dedem Osmanlı babam cumhuriyet ikisi de benim ama sanki süpermiş gibi her şeyi anlatmak bana zor geliyor kimse kimseyi kandırmasın biz tarih diye bir çok yerde birilerinin uydurmalarını anlatıyoruz. EMO 56 HOCAM Kazım Karabekir kaç sayfada geçiyor kaç parağrafta geçiyor bırakın Allah aşkına ve ben çocuklara tutup bunları anlatamıyorum neyse o kitaptan veriyorum ama sırf bu yalanlar yüzünden idareye geçmeyi düşünüyorum

Deli halit diye biri var hiç duydunuz mu ? Bu kişi adamları ile Karsı alıyor bu kişi Yunan savaşında başkomutanlarını esir alıyor ve biz bu kişiyi bilmiyoruz ve de bu kişi asıldı sırf muhalefet oldu diye (!)

YALAN YAZAN TARİH UTANSIN hayırlı günler

gözünü seveyim hocam derdin ne çok merak ediyorum tek başına kurtarmış diyen mi var saygı duyduğumuz derslerde çocuklara öğrettiğimiz kahraman komutanlarımız da var tabi ki ama bir lider herzaman çıkar istanbulu fatih tek başına mı fethetti konuyu anlatırken fatihin hangi komutanını fatihten daha çok ön plana çıkarıyorsun aceba .... iyi veya kötü öyle veya böyle bize güzel bir vatan bırakılmış geçmişle uğraşmaktansa adam olup çalışıp daha iyi şeyler yapalım .... geçmişe sövüp durmak kime ne kazandırır ki ..

Başlığı açan üyenin yazdıklarını görünce aklıma birden 24 Kasım'da "Rus uçağının düşürülmesini alkışlayan öğretmenler" geldi. İnanın nerden geldi bilmiyorum. :-\
Başlığı açan üyenin ifadeleri Mustafa Armağan'ın-Kadir Mısıroğlu'nun cümleleri gibi. Hani şu, Atatürk'ün taklidini yapan, fes takan zat. Tarih bu cımbızcıların zırvalarından ibaret değildir. "Birkaç açıdan" o döneme ışık tutan kitapları okumanızı öneririm. Eleştirirken kulaktan dolma-bir taraftan sallama bilgilerle değil, kaynaklarda yazan bilgilerle eleştirin. Yok niye ABD işgalciler arasında gösterilmemiş, yok İstanbul işgal edilmiş de Çanakkale geçilmez olamamış, İsmet İnönü kahraman'dır ifadesinin yanına ünlem koymalar falan. Evet sayın hocam, lütfen cevap yazar mısın, İsmet İnönü hakkında ne biliyorsun, ne yanlışları varmış? Biz de öğrenelim şunları. "Vahdettin vatan hainidir" yazan kitap ders kitabı mı? Nerede yazıyor da bunları çocuklara öğretmek zorunda kalıyorsunuz?
Siyasi görüşü olan bir insan değilim. Herhangi bir partiye sempati-antipati duymuyorum. Tarihe de siyasi görüşleri veya dini ideolojileri karıştırmayı da doğru bulmuyorum. Ama bir âzâmızdan sallamakla da olmuyor. Lütfen paylaşır mısın? Ama şu sosyal paylaşım sitelerinin saçmalıklarından olmasın. Tarihi belgelere dayansın. Dededen-ebeden kulaktan dolma osuruk bilgi de olmasın lütfen. Takip ediyorum. Hadi bakalım.
Atatürk bu ülkede gelmiş geçmiş en entelektüel devlet adamıdır. Çok eleştirilecek icraatları yok mudur? Elbette her insan gibi, her yönetici gibi onun da vardır. Kimse de demiyor ki zaten "Atatürk tek başına vatanı kurtardı!" Aç bak, Atatürk'ün yaptığı iş tamamen halkı örgütlemek. Halka önderlik etmek. Halkın kurduğu dağlık bölünmüş başsız kalmış cemiyetleri birleştirip tek kuvvet halinde düşmana karşı koymak. Sen bunu daha kendin kavrayamamışsın ki çocuklara nasıl öğreteceksin?
Kutsal değerlerinin üstüne, rica ediyorum, bir yerlerden bulup şuraya kaynak göstererek yazar mısın, nerede yazıyor "Atatürk'ün ülkeyi 'tek başına' kurtardığı"?
Ben de İç Anadoluluyum ama düşünüp, araştırıp, sorgulayabiliyorum. Böyle düşünen, internette okuduğu her şeye inanan, araştırmadan sallama bilgilerle bir şeyler savuran öğretmenlere MEB "Medya Okuryazarlığı" dersini okutması için yetki veriyor. Ayrıca kullandığınız "Türkçe yazım kuralları, noktalama kuralları"na falan bakar mısınız? Lafla peynir gemisi yürümez. Bir şeyleri düzeltmek için evvelâ kendinizden başlayın.

yzgt6682 hocam rahatsız oluyorsan anlatma o zaman.Sizin gibi düşünenlerle savaşıyoruz yıllardır.Bıkmadan usanmadan sahte tarihçiler le.Lozan hezimet diyorsun İsmet İnönü'yü eleştiriyosun.Hangi kanıta belgeye dayanarak bunu söylersin.Kadir Mısırlıoğlu denen zattan hiçbir farkın yok.Son zamanlarda birçok tv kanalında türeyen saçma sapan tarih programlarını izlediğin de aşikar.

Geri