Adey(Aşamalı Devamsızlık Yönetimi)-Rita(Risk Takip Kurulu) ?

SYLAR

Unutulanlar dışında yeni bir şey yok.
Üye
Adey: Aşamalı Devamsızlık Yönetimi
Rita:Risk Takip Kurulu

İlköğretim öğrencilerinin okula devamlarını sağlayarak çocukların ilköğretimi zamanında
diploma alarak tamamlamaları için devamsızlığın erken tanılamasını, değerlendirilmesini, devamsızlık
yapan çocuğa yönelik bireyselleştirilmiş uygun müdahalelerin yapılmasını sağlamak ve takibini yapmak
amacıyla "Aşamalı Devamsızlık Yönetimi" (ADEY) geliştirilmiş ve hazırlanan uygulama kılavuzu
İlköğretim Genel Müdürlüğü (http://iogm.meb.gov.tr/) websitesinde yer almaktadır.

Bu doğrultuda;
1. İlköğretim okullarında Okul Risk Takip Kurulunun (Okul RİTA) kurulması,
a) İlköğretim okullarında görev yapan tüm okul yöneticisi ve öğretmenlerin uzaktan eğitim
modülünde yer alan (http://uzaktanegitim.meb.gov.tr/) Aşamalı Devamsızlık Yönetimi
Online Eğitim Programına katılmaları,
b) e-Okul sistemi ekranlarında "Öğrenci İşlemlerinde" yer alan "Risk ve ihtiyaç
Değerlendirme Formunun (RİDEF)" her öğrenci için doldurulması,
c) ADEY için öğrenci devamsızlıklarının her gün düzenli olarak e-Okul sistemine
girilmesi,
ç) e-Okul sisteminde yer alan çocuk ve veli bilgilerinin sınıf öğretmeni/şube rehber
öğretmeni tarafından her eğitim dönemi başında güncellenmesi,
d) Yarım veya bir tam gün özürsüz devamsızlık yapan çocuk hakkında sınıf öğretmeni/şube
rehber öğretmeni veya ilgili müdür yardımcısı tarafından telefonla velisinin aranması
veya yüz yüze görüşme yapılması,

...............................................................
Devamı için ekli dosyaya bi göz atın,

Ekli dosyalar

• Adey-Rita.rar
    3.7 MB · Görüntüleme: 626

SYLAR

Üye

Bakanlığımız uzaktan eğitim konusunu, cidden hayata geçirmiş! bu, sınıfı ve şubesi olan tüm arkadaşlarımız için zorunlu bir uygulama, kolay gelsin.

Arkadaşlar, Adey uygulaması, öğrenci devamsızlıkları ve alınacak tedbirler konusunda, eskisine göre çok daha kapsamlı bir uygulama, bu uygulamada İdarecilerimize, sınıf ve şube öğretmenlerimize ek görevler verilmiş oldu. Yapmamız gerek ilk iş:

http://uzaktanegitim.meb.gov.tr/ adresine gidin, Vatandaşlık numaranız ve Mebbis şifrenizle giriş yapın, Adey uygulamasını seçin, üç kısa dersi izleyip, ders içerisinde sorulan soruları cevapladıktan sonra, 10 soruluk kısa bir teste tabi olup eğitiminizi tamamlamış oluyorsunuz. Sınavdan başarılı olmak için en az sekiz soruyu doğru cevaplamanız gerekiyor. Ortalama bir saatinizi falan alan bir uygulama, Herkese başarılar dilerim :)

ozkanderya22

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
kesansatranc.com

ekstra yükümlülükler umarım işe yarar. yoksa angarya olmaktan ve can sıkmaktan başka bir işe yaramıyor.

Cumali Güler

zalatar
Moderatör

hocam tam 5 kez birinci aşamayı bitirdim ikinci aşamaya geciniz diyor sonra sayfada hata diyor ve ikinci bolume gecemiyorum sorun ne acaba siz bitirdiniz mi?

SYLAR

Üye

zalatar' Alıntı:
hocam tam 5 kez birinci aşamayı bitirdim ikinci aşamaya geciniz diyor sonra sayfada hata diyor ve ikinci bolume gecemiyorum sorun ne acaba siz bitirdiniz mi?

Hocam sistem E-Okul gibi, bazen donuyor, bazen ikinci aşamaya geçmiyor, sabırlı olmamız gerekecek, ben adey bölümünü bitirdim, az önce Okullarda Afet ve Acil Durum Yönetimi kursuna da katıldım, sistem sağlıklı çalışmadığı için, Anamdan emdiğim sütü burnumdan getiriyor, Hocam durmayalım, durmak yok yola devam :)