6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 31. Sayfa Cevapları İkinci Kitap
PERFORMANS GÖREVİ
Adı: Dileklerimi, Şikayetlerimi Bildiriyorum
Amacı: Toplumsal düzenin sürdürülmesinde temel hak ve sorumlulukların önemini yorumlayabilme
Beceri: Yorumlama
Süre: 1 ders saati
Yönerge:
• Yakın çevrenizde yaşanan ya da yaşanması muhtemel bir sorunu ve bu sorun ile ilgili taleplerinizi belirleyiniz.
• Bu sorun ve taleplerinizi ilgili yönetim birimine dilekçe yazarak bildiriniz.
Soru: Dilekçenizi yazarken Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanmaya özen gösteriniz.
Üsküdar ilçemizde bulunan çocuk parkında salıncaklar kırılmış ve zeminde çukurlar oluşmuştur. Bu durum çocukların oyun oynarken yaralanmasına neden olabilir. Parkın en kısa sürede onarılıp güvenli hâle getirilmesini talep ediyorum.
Gereğini bilgilerinize arz ederim.
İmza
Mehmet YILMAZ
Adres: Üsküdar/ İstanbul
İletişim: 0212 921 21 21
PERFORMANS GÖREVİ
Adı: Dileklerimi, Şikayetlerimi Bildiriyorum
Amacı: Toplumsal düzenin sürdürülmesinde temel hak ve sorumlulukların önemini yorumlayabilme
Beceri: Yorumlama
Süre: 1 ders saati
Yönerge:
• Yakın çevrenizde yaşanan ya da yaşanması muhtemel bir sorunu ve bu sorun ile ilgili taleplerinizi belirleyiniz.
• Bu sorun ve taleplerinizi ilgili yönetim birimine dilekçe yazarak bildiriniz.
Soru: Dilekçenizi yazarken Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanmaya özen gösteriniz.
- Cevap:
Üsküdar ilçemizde bulunan çocuk parkında salıncaklar kırılmış ve zeminde çukurlar oluşmuştur. Bu durum çocukların oyun oynarken yaralanmasına neden olabilir. Parkın en kısa sürede onarılıp güvenli hâle getirilmesini talep ediyorum.
Gereğini bilgilerinize arz ederim.
İmza
Mehmet YILMAZ
Adres: Üsküdar/ İstanbul
İletişim: 0212 921 21 21