• Benim Hocam Ortaokul Videoları

Yazılı 5. Sınıf 2. Dönem 2. Yazılı Hazırlık Kağıdı

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
5. sınıf Sosyal Bilgiler dersi 2. dönem 2. yazılı sınavına eksiksiz hazırlanmak ister misiniz? Demokrasi, etkin vatandaşlık, bütçe planlaması ve ekonomik faaliyetler konularını içeren güncel açık uçlu çalışma soruları ve detaylı cevap anahtarı burada!

Tanıtım Metni:Ortaokul 5. sınıf öğrencilerimizin sene sonu başarı puanlarını doğrudan etkileyecek olan 5. sınıf Sosyal Bilgiler 2. dönem 2. yazılı hazırlık çalışması ile karşınızdayız! Tamamen yeni nesil eğitim modeline ve MEB müfredatına uygun olarak hazırlanan bu kapsamlı ders notu ve soru havuzu, öğrencilerimizin sınavlardan yüksek not almasını hedefliyor.

Bu özel çalışma kağıdında, öğrencilerin sınavda karşılaşabileceği tüm kritik temalar açık uçlu sorularla ele alınmıştır:

• Demokrasi ve Cumhuriyetin Nitelikleri: Demokrasinin temel ilkeleri, milli egemenlik, hukukun üstünlüğü ve çoğulculuk kavramları,
  • Etkin Vatandaşın Özellikleri: Hak ve sorumluluk bilinci, toplumsal sorunlara çözüm üretme ve dilekçe hakkı,
  • Temalara Uygun Hak ve Özgürlüklerimiz: Eğitim, sağlık, barınma ve seyahat özgürlüğü gibi anayasal haklar,
  • Sorunların Çözümünde Kurumlar: Muhtarlık, belediye, kaymakamlık ve TEMA, Darüşşafaka gibi STK’ların görevleri,
  • Kaynaklarımızın Verimli Kullanımı: Sıfır Atık Projesi, 5D modeli ve sürdürülebilirlik ilkeleri,
  • Bütçemi Planlıyorum & Ekonomik Faaliyetler: İhtiyaç-istek ayrımı, finansal okuryazarlık ve Türkiye’deki birincil, ikincil, üçüncül ekonomik faaliyet alanları.
Öğretmenlerimizin derslerinde kaynak olarak kullanabileceği, velilerimizin ise çocuklarını evde test edebileceği bu Sosyal Bilgiler 2. dönem 2. yazılıya hazırlık soruları ve cevapları, öğrencilerin analiz ve sentez becerilerini geliştirecek niteliktedir. Görsel okuma ve senaryo temelli sorularla zenginleştirilen dökümanı hemen inceleyerek sınav hazırlıklarına başlayabilirsiniz!
📌 Dökümanı eklentiden ücretsiz indirebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Geri