2011 7.Sınıf Sosyal Bilgilier Soruları Hakkındaki Görüşleriniz

turkolugop

Üye
Üye

durukuzu hocam üzülecek bişey yok ama beden dersleri bir daha size verilirse en azından bir dersini beden yapın,öğrenciler o derse hasta çünkü;;;soruların ikisi 7.sınıf üstü kpsscilerin bile yapamayacağı türdendi.16 ya 2 varsa başarılısınız..

erdogangul

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
www.sosyalbilgievi.tr.cx
İyi Günler

Ben YAPILANDIRICI EĞİTİM MODELİ 'ne inanan bir eğitimci olarak,soru modelinin eski LGS / OKS Tipinde sorular olduğunu düşünüyorum...Ve MEB 'in bu tarzda soru sorabileceğini bildiğimiz için Ekiptaşım Recep Hocam ve ben , sürekli öğrencilere A5 Bilgi Kağıtları verdik...Ve meyvesini aldık.Sadece Ortak Miras Sorusu bizleri HAYAL KIRIKLIĞI 'na uğrattı...Daha güzel bir soru bekleyebilirdik...Hayorlısı...Bizim okulumuzda 2 öğrencimiz 500,00 Tam Puan aldı...(Umut ve Berru)

durukuzu

Çalışkan Üye
Üye

Turkolu hocam haklısınız... Beden eğitimi dersine çıkarmadığım için hep şikayet ediyorlar ama, ben de duramıyorum 1 soru bile kardır diye. Köy okulunda öğretmen olduğum için kendimce fırsat eşitliği yaratmaya çalışıyorum. Sonuçlar hepimize hayırlı olur umarım.

musta28

Çalışkan Üye
Üye

Sorular hakkındaki yorumlarınızı okuyuncaya kadar acaba sadece ben mi sorular hakkında olumsuz düşünüyorum diye içimden geçiriyor ve bunu açıklayamıyordum. Ama yorumları okuyunca istisnasız hepsine katılıyorum.

musta28

Çalışkan Üye
Üye

ortak miras sorusunu öğrencilerin neredeyse tamamı müzeler şıkkını işaretlemişler. Ve öğrencileri bunun doğru şık olmadığı konusunda ikna edemiyorum. Özetle ezberci mantık hala devam ediyor. Ancak kitapların bölgelere göre farklılık gösterdiğini soruları hazırlayanlar biliyorlardır herhalde.