2011 7.Sınıf Sosyal Bilgilier Soruları Hakkındaki Görüşleriniz

Şeyhmus Yüce

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz

Gerçi yazılabilecek birçok şeyi değerli zümrelerim yazmışsınız. Lakin ya ben kaçırdım ya da yazılmadı. Dediklerinizien hepsine katılmakla beraber. Bu sınavı Kapsam geçerliliği yoktur. Toplam 7 tane olan ünitemiz var ve yanlış bakmadıysam 8 tane soru sadece Türk Tarihine Yolculuk ünitesinden. Yani 3. üniteden 8 soru. Bu durum bence bazı öğrencileri zorlamıştır. farzedelim ki bu konular anlatıldığında rahatsızlanan veya öğretmeni tarafından yeterince üzerinden durulmamışsa bu üniteyi yapamamış demektir ve 8 soruyu kaçırma ihtimali yüksektir. Bence bir de bu açıdan bakmak lazım. gerçi benim öğrencierde öyle bir sıkıntı olmadı ama yine de sınavın kapsam geçerliliği açısından olumsuz bir durumdu bu.

zeki doğan

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
sosyalciniz.net

elif35' Alıntı:
8. sınıfa göre sorular zordu. hiç anlamıyorum meb'i. madem böyle sorular soracaksınız, niçin kitapta da bu bilgilere yer vermiyorsunuz. sonra öğretmen başarısız denmiyor mu, deli oluyorum. seneye konuları ders kitabından anlatmayı düşünmüyorum.
Kesinlikle katılıyorum hocama.Ben de seneye kendi bildiğim tarzda dersimi işleyeceğim.Ders kitabı ve Kılavuz kitap boş...

Cumali Güler

zalatar
Moderatör

klavuz kitaba ve ders kitabına gore ders işlersek işimiz zor kazanımlar belli birzda dershane ve piyasadaki testleri etkinlikleri yeni cıkan yayın v CD leri takip etmekte yarar var ve kesinlikle ve kesinlikle cıkmıs sorular uzerinde durulmalı

musagokhan

Üye
Üye

arkadaşlar bundan sonra yapmamız gerek bir şey dahya var olduğu inancındayım. DPY sınavı OKS ve benzeri ne kadar sınavda çıkmış bilgi sorusu varsa ünitelerimizle ilişkili o sorularıda öğrencilerimize çözdürelim. Biraz daha bilgi ağırlıklı sorular soralım. Yapılandırmacı eğitim dedikleri her şeyde olduğu gibi eğitim sistemindede sos dediğinin belirtisidir..

sonumut23

Çalışkan Üye
Üye

bende naçizane bir değerlendirme yapayım 8.sınıflar kolay ve yapılabilirdi evet ama 7.sınıflar 8.sınıfa nazaran zordu 7.sınıf öğrencilerim zaten sağolsunlar bu sene çalışmak adına hiçbirşey yapmadıkları için hepsini doğru yapanı aramam hayal olur bu sorulardan sonra ankara savaşı sorusunda baya bir vurgu yapmıştım anayasa mahkemesi sorusunda da ve kırım sorusunda da keza öyle yaptım hatta akdeniz ve karadenizdeki adaları ezberlettim artık nişancı sorusunda ise oynamış olduğumuz oyun çocukların zihninde kalmış ve ondan yaptılar ama ortak mirasla ilgili soruyu ben bile okuduğumda bu nebiçim soru demeden geçemedim böyle bir sorunun sorulması hata idi hem plana göre hemde son konular olması itibariyle erkan hocam sorunun aynısını yakalamış ama biz o soruyu çözmek için okulun son zamanlarında öğrenci bulamadığımız için yapamadık neyse bütün öğrencilerimiz için hayırlısı olsun diyorum