2011 7.Sınıf Sosyal Bilgilier Soruları Hakkındaki Görüşleriniz

neriman23

Yeni Üye
Üye

Meb yine tutturamadı.Soruları hazırlarken neyi ölçü alıyorlar merak ediyorum.

göktürk_54

Üye
Üye

sorular fena degildi ben iki okulda çalışıyorum 3 değişik sosyal ögretmeni ile çalışıyorum iyi olan sınıflarda çok güzel netler var 1 yanlışa yakın o da lanet olası benim hatam oldu. çevre kirliliğini işlerken 7sınıftan bahsediyorum yasal düzenlemelerle uluslar arası düzenlemeleri tam olarak detaylamasına anlatmadım ankara soru resme SINAVII taktiği ie çocuklara 100 defa dedimki buradan soru ya tek yenilgi ya da avrupa ile degil kırım 1000defa ya akdeniz hakimiyeti ya da karadeniz hakimiyeti gelecek diye benim için güzel bir sene idi sanıyorum seneye daha güzel olacak inşallah tek okul ve ekonomik imkanları daha iyi aile velileri tabii temenniden öte gitmeyebilir de kazanıma gelince sosyal bilgiler dersi ile diger dersleri karşılaştırdığizda sanki sosyalin konu kapsamı yokmuş gibi geliyor bana

hortis

Üye
Üye
Osmanlı Kuruluş Dönemini ellerimle özet çıkarıp dağıtmıştım öğrencilerime ve bol konu tekrar testleri dağıtmıştım,divan üyeleri özellikle nişancı ve kazasker den soru geleceğini hissediyordum keza vakıflar ve tımar sistemi öyle,yine yüksek mahkemeleri işlevleri ile not aldırmıştım,kırım veya prevezeyi bekliyordum kırım geldi ,çoğunluk yapmasına rağmen en iyi iki öğrencim ortak miras sorusunda yanılmışlar çok üzüldüm,miryokefalon beklediğimiz bir soruydu yine tahminlerim beni fazla yanıltmadı ama evet bilgi soruları beklenenden fazlaydı,herkese geçmiş olsun ve hayırlı olsun

SYLAR

Unutulanlar dışında yeni bir şey yok.
Üye

Meb in geçen yıl okuttuğum kitabında, Anayasa Mahkemesi ve Divan üyelerinin görevleri, açık ve net olarak var, ama bu yıl Anıttepe yayınevi kitabını okuttuk, ve bu iki konu Anıttepede açıklama olarak yok, sadece,Divan üyelerinin isimleri var, görevleri yok, Anayasa Mahkemesi sadece isim olarak var,açıklaması yok,gel de çıldırma...eğer gelecek yıl 7. sınıflara Sbs olsaydı, hem Meb, hem Anıttepe,varsa öteki yayınevlerini de bir arada okutacaktım:)

sayko45

Yeni Üye
Üye

sayın sosyal bilgiler öğretmeni arkadaşlarım başarılı bir öğrenci nasıl olurda nüfus grafiği sorusunun cevabını A şıkkı yani 1980 olarak yapabilir düşünebiliyormusunuz evet arkadaşlar öğrenci soruyu tam okumadan ve anlamadan a şıkkını yapıyor siz olunda üzülmeyin.sınav hali böyle en kolay soruyu hatalı yapılmasına neden olabiliyor.saygılar