2011 7.Sınıf Sosyal Bilgilier Soruları Hakkındaki Görüşleriniz

Cumali Güler

zalatar
Moderatör

sucuk' Alıntı:
Anayasa mahkemesinin görevleri klavuz k,tapta geçmiyor. Sadece Cumhurbaşkanının veto yetkisi ile ilgili bir bilgiden bahsetmiş.

hocam soru güzeldi veya sınav gecerliydi demiyorum.ama anayasa mahkemesi bilgisi meb kitabı sayfa 146 ilk paragrafta var yazılı da da sormustum öğrencilerimin cogu yapmıs

karadoruk

Yeni Üye
Üye

GEÇEN SENEKİ SBS SORULARI İLE BU SENEKİ ÇOK FARKLI.BU FARK ZORLAŞTIĞI YÖNÜNDE.ÖĞRENCİ SİT ALANI KAVRAMINI NERDEN BİLEBİLİR? AYRICA ANKARA SAVAŞI CEVAPLI SORU SORULMAMALIYDI.DERS KİTABI BURADA YETERSİZ KALDI.8.SINIFLARIN SORULARI LOKUM GİBİ 7.SINIFLARINKİ BİBER....

turkolugop

Üye
Üye

Sosyal Bilgiler sorularını kolay beklememek mümkün değldi benim için dünkü sorulardan sonra.Fakat öyle olmadı ters köşe yani sınavın belirleyicisi olacak bu yıl sosyal bilgiler..Bu açıdan bakınca güzel soruların zor sorulması.Ama ben beğenmedim..KPSS sorularını ?almışlar üzerinde biraz düşünüp,az değiştirip ortaya sürmüşler.. Erkan Hocamı da takip ediyorlar belli ki ;;; geçen yıl da birçok sorusunun tıpkısını ya da benzerini sormuşlardı..bir de hayatımda hiç bu kadar kötü sonuç almamıştım öğrencilerimden.onda bir full duydum şimdiye kadar.o da kendi gayretleriyle yapmıştır.

H. AHMET

Aktif Üye
Üye

Bir çok değerli meslektaşımın görüşlerine katılıyorum sorular ezbere dayalı yorumdan uzak çoğu yerde net bilgi olmadan çözülemeyecek sorulardan oluşmuş eski OKS mantığına göre hazırlanmış bir çok öğrencinin değil bir kısım öğrencinin çözebileceği akıl yürütmenin asla mümkün olmadığı sorular olarak dikkatimi çekti, hani bu mantıktan uzaklaşılacaktı?
ortak mirasla ilgili sorulan soru son derece gereksiz bir sonru olmuş sanki.

durukuzu

Çalışkan Üye
Üye

Olmaması gerektiği halde beden eğitimi ve görsel sanatlar dersinde bile Sosyal Bilgiler dersi yapan bir öğretmenim. Öğretmen yeterszliğinden dolayı o derslere de ben giriyorum. Hazırlayıcı kurslar ve işimin olmadığı hafta sonları bile öğrencilere Sosyal Bilgiler anlattım. Sene başından beri belki 3000 soru çözdük.Full yapan tek öğrencim yok. Mutsuzluğum had safhada. Ortak miras ile ilgili soruyu hiçbir öğrencim yapamamış, canım çok sıkıldı... Bu olmamalıydı.