2011 7.Sınıf Sosyal Bilgilier Soruları Hakkındaki Görüşleriniz

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Ortak Miras sorusu yıllık plana göre sınavdan sonra işlenmesi gerekiyordu. Ancak 7. sınıfların birisinde konuyu işledim birisinde ise öğrenciler gelmediği için işleyemedim.
Ayrıca Konu Kazanım testinde ise nerdeyse aynı soruyu hazırlamışız.
33744389.jpg

giyotin

Üye
Üye

7.sınıf soruları bence de 8.sınıfa göre daha zor ve bilgiye dayalı olmuş.Kitap yeterli kaynak kitap aldırmayın deyip kitap dışı sorular sormaları,üç saatlik sosyal bilgiler dersini yeterli görüp beden eğitimi,teknoloji tasarım gibi bu ülkede hiç bir uygulanabilirliği olmayan saçma sapan dersler koymaları,her gün yeni bir evrak işini önümüze koymaları, durmadan okumaya bile tenezzül etmeyecekleri raporlar yazdırmaları ve sonuçta şu karşımda duran SBS soruları otoriteleri dinlemeyip kendi bildiğimi okumam gerektiğini ve iyiki de okuduğumu bir kez daha gösterdi.Dökümanlarından faydalandığım tüm akadaşlara özellikle Erkan hocama çok teşekkürler....

sucuk

Üye
Üye

Anayasa mahkemesinin görevleri klavuz k,tapta geçmiyor. Sadece Cumhurbaşkanının veto yetkisi ile ilgili bir bilgiden bahsetmiş.

tt

Üye
Üye

özellikle anayasa mahkemesi ve ortak miras soruları yapılamayan sorular içinde 36 öğrencide full yapabilen 4 öğrencim var ama çoğunluk bu iki soruyu hatalı yapmış.ayırtedici, bilgiye dayalı ve müfredat dışı bir sınavdı malesef. Biz yapılandırmacı eğitim diye uğraşıp duruken ve müfettişler geldiğinde de yapılandırmacı eğitim yapalım derken sorulardan yaklaşık 7 tanesinin ezber olması ilginç açıkçası

ozkanderya22

Çalışkan Üye
Üye
Web sitesi
kesansatranc.com

şu ana kadar 3 öğrencime ulaştım üçünün de sosyalin hepsi doğru. tek sevindiğim bu.
sorular hakkında hiç şaşırmadım desem yeri. öğrencilerime tüm sene boyunca 7. sınıf sbs sosyal soruları zor olur ve ezbere dayanır ona göre çalışın demiştim. meb de sağolsun beni yanıltmadı. ezbere dayanan soru çok fazla. biz burda ne dersek deyelim meb bunu takmıyor. bundan önceki sene burada sayfalar dolusu yazdık.. yine aynı..