Tartışma yeri burası değil ama cevap vereyim.Ben kişisel olarak tarihi şahsiyetlere tek pencereden bakmam, öyle her söylenene de inanman.Olayları o dönem içinde şartları ekleyerek değerlendiririm ,bir insan öldükten sonra herkes sallayabilir ,bir insanın ne kadar ülkesini sevdiği vatansever olduğunun Allahtan başka kimse tam anlamıyla bilemez ama bugünde dahil insanlar rakiplerini karalamaktan geri kalmıyor birgün kahraman olanlar vatan haini birgün hain olarak görülenler vatansever olabiliyor.Onun için kimsenin dolmuşuna binmem.Tarihi ben yazmıyorum siyasetin tarih yazımı üzerinde ki etksine girmeyeceğim, bu basit başlık içinde tartışılması da uygun değil.
Sonuç olarak Hocam herkes kendi penceresinden bakıyor, görmek istediklerini hayallerini insanlara aşılamak istiyor ,resmi tarihte tıkanıyoruz, ya tam seviyoruz yada ortadan kaldırıyoruz.Ya olmayana ekliyoruz ya da var olanı yok ediyoruz.Ne yazık ki kör bir tarih anlayışımız var .Bu söylediklerim her kesim için geçerli ,benim penceremden durum ne yazık ki bu.