Arama sonuçlarınız

1. O

Şifreyi Çözelim Etkinliği [1. Ünite]

Uzun zaman önce hazırladığım 1. ünite ile ilgili "şifreyi çözelim" etkinliğidir. Umarım hoşunuza gider.. Ekran görüntüsü aşağıda yer almaktadır.
  2. O

Test Araçları [İstek]

Arkadaşlar merhaba. daha öncesinde hazırladığım testlerde bir klasör oluşturmuştum ama pcyi ne kadar arasam tarasam da bulamadım. siteye de yüklememişim anlaşılan. Elinde test hazırlarken kullanabileceğimiz küçük resimler olan varsa paylaşabilir mi? örnek vermek gerekirse şunun gibi:
  3. O

2012 - 2013 Düşünme Eğitimi 6. Sınıf Yıllık Planı

2012 - 2013'e ait 6. sınıf yıllık planıdır. sitedeki diğer plan klavuz kitaba pek uymadığı için bunu ayarladım. bir iki etkinlik dışında klavuz kitaba tam uyumludur. biraz uğraştırdı ama derse giren arkadaşların işine yarayacaktır.
  4. O

8. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi [Tüm Dersler]

8. Sınıflara ait kazanım ölçme denemesidir. tüm dersleri içermektedir.
  5. O

Ders saati artacak

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, çoğu makam odası yapılmış 8 bin 926 dersliği boşalttırdığını açıkladı. Yeni dönemde ders saatlerinin de kademeli olarak artırılacağını da açıklayan Ömer Dinçer, yeni eğitim dönemiyle ilgili şunları söyledi:“İllerde okulları gezerken, birçok dersliğin amacı...
  6. O

Cumhuriyet Bayramı İptal

Arkadaşlar cumhuriyet bayramı deprem nedeniyle iptal oldu.. peki ama depremle ne alakası var? bayramı eğlence olarak mı düşünüyorlar anlamadım gitti.. sizler ne düşünüyorsunuz?
  7. O

Antalya Aekeoloji Müzesi - Sanal Gezi

Antalya müzesinin yer aldığı güzel bir çalışma.. https://rapidshare.com/files/256592996/Antalya_Archeological_Museum.exe alıntıdır.
  8. O

2011 - 2012 1. dönem zümresi (Vatandaşlık performans ödevi eklendi)

2011 - 2012 1. dönem zümresi olup vatandaşlık dersine göre düzenlenmiş ve perfdormans ödevleri eklenmiştir.
  9. O

6.Sınıf Sosyal Bilgiler Ders,Çalışma, Kitapları [Altın Kitapları]

Arkadaşlar geçen sene okuttuğum altın kitaplarını siteye yüklemiştim ama çok fazla istek geldi ve ben de baktığımda sitede bulamadım. bu nedenle tekrardan yüklüyorum. iyi günlerde kullanın. Not: Öğretmen kılavuz yoktur. kitabın A4R şeklinde basılması (yani yatay basılması) nedeniyle tarama...
  10. O

National Geographig Toprak Savaşları - Fatihin Topları

National Geographig'in hazırladığı toprak savaşları isimli belgeselin Fatih'in toplarını anlattığı yaklaşık 3 dakikalık bölümüdür. belgesel hd olduğu için biraz boyutu büyüktür. yine de seyretmenizi öneririm. derslerde bizim anlattığımız bazı cümleleri profesörlerin ağzından duymak...
  11. O

İstiklal Savaşı Gazetesi "Kalk uyan yoksa ardı hicrandır"

İstiklal Savaşı Gazetesi "Kalk uyan yoksa ardı hicrandır" Ömer Sami COŞAR ----------------------------------------------------------------------- PDF (resim) formatında indirmek isteyenler için İstiklal Savaşı Gazetesi PDF 124 mb http://hotfile.com/dl/121498898/25c8da4/istiklalPDF.rar.html...
  12. O

Ölçme ve Değerlendirme (Proje Performans) PowerPoint

yayınladığım seminer çalışmasının power point halidir. efekt vs eklenmemiştir. yine de işinize yarayacağını umuyorum. iyi günlerde kullanmanız dileğiyle... word dosyasına ulaşmak için: http://www.sosyalbilgiler.biz/forum/index.php?topic=28390
  13. O

Ölçme ve Değerlendirme (Proje Performans)

çeşitli kaynaklardan ve buradaki paylaşımlardan derleyerek düzenlediğim bir seminer çalışmasıdır. iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.... toplam 11 sayfadan oluşmaktadır. proje ve performanslara birer örnek verilerek hazırlanmıştır. power pointini indirmek için...
  14. O

2010 - 2011 Sene Sonu Zümresi

basit bir zümre oldu ama yeterli olduğu kanısındayım. en sondaki verileri e okula girerek kendi verilerinizle değiştirirseniz sizin için de yeterli olacaktır. iyi günlerde kullanmanız dileğiyle..
  15. O

İpek Yolu'na Doğru - Öğrencimin Ödevi

Arkadaşlar okulda yaptığım bir yarışma sonucunda birinci olan hikayeyi sizlerle paylaşmak istedim. aslında hikayenin bir ödülü de buydu: hikayeyi bu sitede yayınlamak. 6. sınıflarda "kağan, göçebe, hayvancılık, demircilik, ipek yolu, çadır, ötüken, ok, yay" kelimelerini kullanarak bir hikaye...
  16. O

"Hoşgeldin Öğretmenim" aday öğretmen kitabı

mebin hazırladığı aday öğretmenlerimize yönelik bir kitap. umarım faydalı olur. http://iogm.meb.gov.tr/files/hosgeldin_ogretmenim_2010.rar
  17. O

Ortaçağ Tarih Atlası

Ortaçağ devletlerinin özelliklerini anlatan aynı zamanda haritalarını veren açıklamalı atlastır. tavsiye ederim. elinizde bulunmasında yarar var. Ortaçağ Tarih Atlası - Colin McEvedy.pdf
  18. O

Hatay'ın Türkiye'ye Katılması - Anılarla Atatürk

Hatayın anavatana katılmasını anlatan anılardan oluşan videodur. 40 Asırlık Türk Yurdu
  19. O

Atatürk'ün İleri Görüşlülüğü - Anılarla Atatürk [Film]

Atatürk'e ABD hakkında sorulan soru üzerine verdiği cevabın anlatıldığı anının resimle zenginleştirilmiş videosudur. not: Anılarla Atatürk isimli 10 cdlik eserden tarafımca kesilerek alınmıştır. Atatürk'ün ileri görüşlülüğü
  20. O

Atatürk'ün Eşitlik Anlayışı - Anılarla Atatürk

Atatürk'ün yaşadığı bir olaydan yola çıkarak anlatılan Atatürk'ün eşitlik anlayışından bahsedilen görüntülerle zenginleştirilmiş anıdır. Not: Anılarla Atatürk isimli 10 cdlik eserden tarafımca kesilmiştir. atatürkün eşitlik anlayışı.rar