Arama sonuçlarınız

1. S

Bölgelerimizi Tanıyalım Ünite Testi

Bölgelerimizi Tanıyalım Ünite Testi
  2. S

Haklarımı Öğreniyorum Test Soruları

Haklarımı Öğreniyorum Test Soruları SOSYAL BİLGİLER 5 HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM TESTİ 1. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır? A) Vergi vermek-hizmet beklemek B) Oy kullanmak-seçimlere katılmak C) Eğitim hakkı-okula gitmek D) Sağlıktan yararlanmak-doktor olmak 2. İnsan haklarını...
  3. S

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Yazılıları

51 tane yazılı
  4. S

5. Sınıf Performans ve Proje Konuları

5. Sınıf Performans ve Proje Konuları
  5. S

5. Sınıf Performans ve Projeler

5. Sınıf Performans ve Projeler
  6. S

Bölgelerimizi Tanıyalım Test

Bölgelerimizi Tanıyalım Test SOSYAL BİLGİLER 5 BÖLGELERİMİZİ TANIYALIM TESTİ 1. .Akarsuların taşıdığı alüvyonların denizi doldurması sonucunda oluşan ovalara delta ovası denir. Buna göre aşağıdaki bölgelerimizden hangisinde delta ovası bulunmaz? A) Ege Bölgesi B) Akdeniz Bölgesi C)...
  7. S

Haklarımı Öğreniyorum Test Soruları SOSYAL BİLGİLER 5 HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM TESTİ Evimizde en çok sevdiğim yerler¬den biri mutfaktır. Sabah kahvaltısı için beraber mutfakta oluruz. Herkesin bir görevi var¬dır. Annem, çayı demler ve servis yapar. Babam ve ben, sofrayı kura¬rız. Kahvaltımız...
  8. S

Bölgelerimizi Tanıyalım Test

SOSYAL BİLGİLER 5 BÖLGELERİMİZİ TANIYALIM TESTİ 1 1) Depremin şiddetini ölçen alete ne ad verilir? A) barometre B) termometre C) sismograf D) rasathane 2) Hangisinin oluşumunda akarsu etkilidir? A) sıradağlar B) delta ovası C) ova D) yanardağlar 3) Coğrafya ile ilgili verilen...
  9. S

Haklarımı Öğreniyorum Test Soruları SOSYAL BİLGİLER 5 HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM TESTİ 1. Aşağıdakilerden hangisi kurumdur? a. Müzik Öğrenci Kulübü b. Basketbol takımı c. Komşu d. Okul 2. Bir gruba üye olan bireylerin üstlendiği rolün gereklerini yerine getirmesine ne denir? a. Hak b. Rol c...
  10. S

Bölgelerimizi Tanıyalım Etkinliği

Bölgelerimizi Tanıyalım Etkinliği SOSYAL BİLGİLER 5 BÖLGELERİMİZİ TANIYALIM ETKİNLİĞİ VE TESTİ A-) Aşağıdaki bilgilerden doğru olanın yanına (D), yanlış olanın yanına (Y) yazınız. 1-( ) Coğrafya, doğal çevreyi ve çevre ile insan arasındaki ilişkileri inceleyen bilim dalıdır. 2-( ) Dağ...
  11. S

Haklarımı Öğreniyorum Test Soruları SOSYAL BİLGİLER 5 HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM TESTİ Nüfusumuzun, yaklaşık sekizde birini engelli insanlar oluşturmaktadır. Bu engeller doğuştan, kaza sonucu ya da bir hastalıktan dolayı oluşmakta¬dır. Bu insanların, daha mutlu ve daha rahat yaşayabilmeleri için...
  12. S

Haklarımı Öğreniyorum Doğru Yanlış Etkinliği

SOSYAL BİLGİLER 5 HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM DOĞRU YANLIŞ ETKİNLİĞİ 1 Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına, D, yanlış olanların başına Y harfi yazınız. (…… ) Gruplar, kâr amacıyla oluşturulan topluluklardır. (…… ) Kurumların nitelikleri kanunlarla belirlenmiştir. (…… ) Aile, üyesi...
  13. S

Bölgelerimizi Tanıyalım Etkinliği

SOSYAL BİLGİLER 5 BÖLGELERİMİZİ TANIYALIM ETKİNLİĞİ 2 Aşağıdaki unsurların doğal olanlarının başına “D” yapay olanların başına “Y” harfi yazınız. ( ) Barajlardan enerji üretebilmek için yararlanılır. ( ) Nüfus hızla artması kentleşmeyi engeller. ( ) Doğal ortamların...
  14. S

Haklarımı Öğreniyorum Test Soruları SOSYAL BİLGİLER HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM TESTİ 1 I. Sabah kalkınca yatağımızı düzeltmek. II. Evimizin temiz ve düzenli olması için anne ve babalarımıza yardım etmek. III. Okul kütüphanesinden yararlanmak. IV. Kardeşlerimizle iyi geçinmek. V. Derslerimize...
  15. S

Haklarımı Öğreniyorum Bulmaca Etkinliği

Haklarımı Öğreniyorum Bulmaca Etkinliği
  16. S

Kendimi Tanıyorum Ünitesi Soru Sunusu

Kendimi Tanıyorum Ünitesi Soru Sunusu
  17. S

Duygularım Düşüncelerim Ekinliği

Duygularım Düşüncelerim Ekinliği
  18. S

Benim Kronolojim Etkinliği

Benim Kronolojim Etkinliği