Arama sonuçlarınız

1. Sosyalderin

Hoş Geldiniz Kendinizi tanıtır mısınız?

Herkese merhabalar. Ben Derin.
  2. Sosyalderin

Mıknatıslı Doğal ve Tarihi Yerler Uygulaması

Çok iyi bir çalışma olmuş hocam. Emeğinize sağlık.
  3. Sosyalderin

2015-2016 Bilişim Teknolojileri 1.Dönem 2.Yazılı Sınavı

Teşekkürler hocam. Elinize sağlık.
  4. Sosyalderin

Amazon Girişimcilere Kendi Teslimat Servislerini Başlatma Fırsatı Sunuyor!

Amazon, kendi dağıtım servis ağlarını başlatmak isteyen girişimcilere kucak açıyor. İşte detaylar; E-ticaret devi Amazon, girişimcilerin 40 kamyonete kadar kendi yerel dağıtım ağlarını kurmalarını sağlayacak yeni bir program olan Delivery Service Partners’i başlattığını duyurdu. Buna göre...
  5. Sosyalderin

İlk Türk Devletleri ve Özellikleri

Ne demek efendim.
  6. Sosyalderin

Akraba Evliliği

Akraba evlilikleri, geçmişten günümüze kadar süre gelen ve bir takım sorunların yaşanmasına rağmen devam eden problematik bir durumdur. Akraba evlilikleri; soy ağacı içerisinde yer alan, aynı kana sahip olan kişilerin birbirleri ile evlenmesine verilen isimdir. Ülkemizde evlilik oranları...
  7. Sosyalderin

Karne Karikatürleri

8. Sosyalderin

Kuvayı Milliye Nedir

Kuva-yi Milliye Nedir? Kuva-yi Milliye, öz Türkçe’de “Milli Güçler” ya da “Ulusal Güçler” anlamına gelmektedir. O dönem Anadolu Yunan, Ermeni, Fransız, İngiliz ve İtalyan işgal ordularıtarafından ele geçirilmişti. Osmanlı ise askerlerini terhis etmiş, ordusunu dağıtmış ve silahlarını işgal...
  9. Sosyalderin

Eşleştirme Oyunu Milli Varlığa Düşman Cemiyetler

Milli Varlığa Zararlı Cemiyetler Hangileridir? O dönem en belirgin halde faaliyet sürdüren zararlı cemiyetlerin sayısı 10’dur. Bunların 4 tanesi azınlıklar tarafından kurulmuşken, 6 tanesi bizzat asıl Osmanlı vatandaşları tarafından kurulmuştur. Şimdi bunları ayrı ayrı maddeler halinde...
  10. Sosyalderin

Türkiye’nin Madenleri ve Çıkarıldıkları Yerler

Birçok yönden zengin olan ülkemiz maden yatakları açısından da dünya ülkeleri arasında önemli bir yere sahiptir. Ülkemiz gerek geçirdiği jeolojik çeşitlilik gerek coğrafi özellikleri sebebiyle, birçok madeni barındırmaktadır. Neredeyse her madenin bulunduğu Türkiye’de, hangi madenin nerede...
  11. Sosyalderin

Gökkuşağı Nedir? Nasıl Oluşur? Özellikleri ve Çeşitleri Nelerdir?

Bir meteoroloji olayı olan gökkuşağı, Güneş ışınlarının, yağmur ve sis bulutları üzerine yansıması sonucu oluşur. Ortaya görsel olarak harika bir manzaranın çıkmasını sağlayan gökkuşağı her kültürde farklı şekilde yorumlanmaktadır. Peki gökkuşağı nasıl oluşur, ne zaman çıkar, çeşitleri ve...