Arama sonuçlarınız

1. erkanisanmaz

18 Mart 1915

Dünya tarihine geçen bu savaşta İngiliz, Anzak ve Fransız kuvvetleri Gelibolu Yarımadasını geçemeyerek askerlerini tahliye etmek zorunda kalmıştı. Her siperde ayrı bir destan yazan Türk askerleri, düşman askerine karşı mücadele vererek, emperyalizme karşı dünya literatürüne geçen destansı bir...
  2. erkanisanmaz

16 Mart 1921

Moskova antlaşması, kurtuluş savaşı sırasında TBMM ile Sovyet Rusya arasında 16 Mart 1921'de imzalanmıştır. Rusya’da kurulan Bolşevik Hükümeti ile TBMM Hükümeti’nin ortak noktaları batı karşıtı olmalarıydı. Bu ortak nokta iki tarafı birbirine yaklaştırmıştır. TBMM’nin doğu, güney ve batı...
  3. erkanisanmaz

Uzaktan Eğitim Deneme Sınavı 1

Okulların zorunlu tatil olması nedeniyle öğrencilerimizin LGS hazırlıklarından kopmaması amacı ile hazırladığımız deneme sınavıdır.
  4. erkanisanmaz

12 Mart 1921

Londra Konferansı (23 Şubat – 12 Mart 1921) İtilaf Devletleri Türk ordusunun I. İnönü Zaferi’ni kazanması üzerine Londra’da bir Konferans toplanmasını kararlaştırdılar. Konferans’a Yunanistan ile İstanbul Hükûmeti’ni de çağırdılar. İstanbul Hükûmeti’nin delegeleri içinde TBMM Hükûmeti...
  5. erkanisanmaz

12 Mart 1921

Anadolu’nun işgal altında bulunduğu günlerde, halkın heyecanını sürekli tutmak ve vatan millet sevgisini vurgulamak için bir milli marş yazılması fikri ortaya atıldı. Bu fikir, diğer ülkelerin marşları olduğu ve bu nedenle Türk milletinin de bir marşı olması gerektiği düşüncesiyle de destek...
  6. erkanisanmaz

Vergi Çeşitleri

Alıntıdır. Kime ait olduğunu bilmiyorum.
  7. erkanisanmaz

GÜNLÜK PLAN 6-5-4

İsmail Arıcı hocamızın paylaşımıdır.
  8. erkanisanmaz

8 Mart Kadınlar Günü

1977 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart "Dünya Kadınlar Günü' olarak ilan edildi. Kadınlar Günü'nün geçmişi ise eskilere dayanmaktadır. Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği savaşın başlangıcı, 8 Mart 1857 yılında Amerika'nın New York kentinde tekstil...
  9. erkanisanmaz

3 Mart 1924

10. erkanisanmaz

3 Mart 1924

11. erkanisanmaz

3 Mart 1924

12. erkanisanmaz

3 Mart 1924

13. erkanisanmaz

Şehrimiz Sivas Ders Kitabı PDF

Şehrimiz Sivas Ders Kitabı PDF https://drive.google.com/file/d/1AkC01p3GoMs5HcT-MBmBy_7IVanA7nWK/view?usp=sharing
  14. erkanisanmaz

1 Mart 1921

Afganistan ile Dostluk ve Dayanışma Antlaşması (1 Mart 1921) Türkiye Afganistan dostluk antlaşması, 1 Mart 1921 tarihinde imzalanmıştır. Daha önceden İngiltere’nin egemenliği altında bulanan Afganistan, 1919 yılında tamamen bağımsızlığını kazanmıştır. Afganistan, Ruslardan yardım istemek amacı...
  15. erkanisanmaz

Etkinlik İner misin? Çıkar mısın? Oyunu - Birey ve Toplum Ünitesi

Hocam oyun çok güzel. Sadece yanlış soru olduğunda inmeyi göremedim.
  16. erkanisanmaz

Kopernik İnfografik

Kopernik İnfografik
  17. erkanisanmaz

LGS Şubat Ayı Örnek Soruları

ÖDSGM nin hazırladığı Şubat Ayı LGS örnek soruları Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınava Yönelik Şubat Ayı Örnek Soruları Yayımlandı Şubat Ayı Sayısal Bölüm Örnek Soruları için Tıklayınız. Şubat Ayı Sözel Bölüm Örnek Soruları için Tıklayınız.