Arama sonuçlarınız

1. erkanisanmaz

Amasya Genelgesi Maddeleri

Amasya Tamimi'nin İmzalanması Saraydüzü Mevkii'ndeki 5. Kafkas Fırkası'nın karargahı olan Saraydüzü Kışlası’nda AMASYA TAMİMİ’nin görüşülmesine başlanıldı. 20. Kolordu Komutanı Ali Fuat Paşa ve Hamidiye Kahramanı olarak tanınan eski Bahriye Nâzırı Hüseyin Rauf Bey, 3.Kolordu Komutanı Refet Bey...
  2. erkanisanmaz

Duyuru arkadaşlar bu sene ki lgs sınavı soru analizi yaptınız mı ?

Zeki hocamızın yaptığı çalışmaya bakınız hocam https://sosyalciniz.wordpress.com/2020/06/20/2020-lgs-t-c-inkilap-tarihi-konu-ve-kazanim-dagilimi/
  3. erkanisanmaz

1 Temmuz 1926 Kabotaj Bayramı

Kabotaj bir ülkenin kendi karasularında ve kendi limanları arasında gemi işletme ve her türlü liman hizmetlerini kendi kontrolünde bulundurma hakkıdır. Büyük Türkçe Sözlük kabotajın kelime anlamını "Bir ülkenin iskele veya limanları arasında gemi işletme işi" olarak vermektedir. Osmanlı...
  4. erkanisanmaz

LGS Soru Dağılımı

2018, 2019 ve 2020 yıllarında yapılan sınavlarda çıkan sorularn ünitelere göre dağılımı aşağıdaki gibidir.
  5. erkanisanmaz

22 Haziran 1919 Amasya Genelgesi

Amasya Genelgesi, 22 Haziran 1919’da ilan edilmiştir. Amasya Tamimi olarak da bilinir. Amasya Genelgesi, Mustafa Kemal Atatürk, Ali Fuat Cebesoy, Rauf Orbay ve Refet Bele’nin imzaları; Kazım Karabekir ve Cemal Mersinli’nin onaylarıyla yayımlanmıştır. Milli Mücadelenin gerekçesi, yöntemi ve...
  6. erkanisanmaz

Sınavda Çıkmış Sorular 2020 LGS Soruları ve Cevapları

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı 20.06.2020 Tarihinde Gerçekleştirilen Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Sözel Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin TIKLAYINIZ Sayısal Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin TIKLAYINIZ
  7. erkanisanmaz

Uzaktan Eğitim Deneme Sınavı 7

LGS öncesi son sınav. Öğrencilerimizie girecek oldukları sınavda başarılar dileriz.
  8. erkanisanmaz

Sınava 1 Hafta Kala Ne Yapmalı

Sınava yakın günlerde gece gündüz ders çalışmak, faydadan çok zarar getirir. Sadece sınav stresini artırır. Eğer sınava gerçekten hazırlanmışsanız, sakin olmalısınız. Sadece son kontroller ve son antrenmanlar yapılacaktır. Olumsuz düşüncelerle beklentilerinizi ve planlarınızı...
  9. erkanisanmaz

Uzaktan Eğitim Deneme 6

Sadece 1. Dönem konularından oluşan LGS kıvamında bir deneme
  10. erkanisanmaz

LGS LGS Haziran Ayı İnkılap Tarihi Çalışma Soruları

Haziran Ayına ait illerin hazırlamış olduğu çalışma sorularının İnkılap Tarihi bölümleri ve cevaplarıdır. Tüm derslerden oluşan şekline ulaşmak için https://sosyalbilgiler.biz/forum/konu/lgs-haziran-ayi-calisma-sorulari.61511/ konusunu ziyaret edebilrsiniz Sadece İnkılap tarihi bölümü...
  11. erkanisanmaz

LGS LGS Haziran Ayı Çalışma Soruları

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınava Yönelik Haziran Ayı Çalışma Soruları Yayımlandı Afyonkarahisar Ölçme Değerlendirme Merkezi Çalışma Soruları için tıklayınız. Aksaray Ölçme Değerlendirme Merkezi Çalışma Soruları için tıklayınız. Ardahan Ölçme...
  12. erkanisanmaz

29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi

İSTANBUL’UN FETHİNE GİDEN SÜREÇ II. Mehmed’in İstanbul’u fethetmek için pek çok nedeni vardı. Dini, siyasi ve stratejik sebepler II. Mehmed’i adım adım İstanbul’a yaklaştırdı. İstanbul, tarih boyu pek çok devlet tarafından defalarca kuşatıldı. Ancak bu kuşatmaların hiçbiri sonuç vermedi. Ta ki...
  13. erkanisanmaz

MEB Mayıs Ayı 2. Paket İnkılap Tarihi Soruları

Ankara, Antalya, Bolu, Diyarbakır, Düzce, Gümüşhane, Isparta, İzmir, Kocaeli, Sakarya ve Şanlıurfa Ölçme Değerlendirme Merkezlerinin Hazırladığı Çalışma Sorularının İnkılap tarihi Soruları ve Cevaplarıdır.
  14. erkanisanmaz

LGS Mayıs Ayı 2. Çalışma Soruları

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınava Yönelik Mayıs Ayı 2. Çalışma Soruları Yayımlandı Ankara Ölçme Değerlendirme Merkezi Çalışma Soruları için tıklayınız. Antalya Ölçme Değerlendirme Merkezi Çalışma Soruları için tıklayınız. Bolu Ölçme Değerlendirme...
  15. erkanisanmaz

2020 LGS Mayıs Ayı Örnek Soruları 2

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınava Yönelik Mayıs Ayı İkinci Örnek Soruları Yayımlandı Mayıs Ayı Sayısal Bölüm İkinci Örnek Soruları için TIKLAYINIZ. Mayıs Ayı Sözel Bölüm İkinci Örnek Soruları için TIKLAYINIZ.
  16. erkanisanmaz

Uzaktan Eğitim Deneme 5

LGS sınavına girecek olan gençlerimiz için 19 Mayıs'a özel Uzaktan Eğitim Deneme sınavını hazırladık. Üye olmadan sitemizdeki linklerimizi ziyaretçilerde indirebilir. 1. Dönem konularını kapsamaktadır. Cevap anahtarı içinde mevcuttur.
  17. erkanisanmaz

19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Türk milli mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edilen ve tarihimizde önemli bir yere sahip olan 19 Mayıs 1919, Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı gündür. Bir kurtuluşu simgeleyen Atatürk’ün 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan başlayan yolculuğu, Atatürk’ün Büyük Nutku’nu 19 Mayıs 1919 Samsun’a...
  18. erkanisanmaz

Denizli ÖDM Genel Tekrar Testi

Genel tekrar testinde Türkçe, Matematik, Fen, İnkılap T. derslerinden 10 ar adet ve Din K. dersinden 6 adet olmak üzere tamamı 2020 LGS kazanımlarından toplam 46 soru vardır. Mayıs genel tekrar testi, ONLİNE ve KİTAPÇIK olmak üzere 2 şekilde kullanılanıma sunulmuştur. Online test uygulamasında...
  19. erkanisanmaz

15 Mayıs İzmir'in Yunanlılar Tarafından İşgal Edilmesi

15 Mayıs 1919’da İngiliz ve Fransız donanmasının koruması altında Yunan ordusu İzmir’e asker çıkararak işgale başlamıştır. Yunanistan işgali haklı göstermek güçlendirmek için önce bölgedeki Rumların Türklerden daha kalabalık olduğunu iddia etmiştir. Fakat bu fikri çürütülünce bölgedeki Rumların...