• Benim Hocam Ortaokul Videoları

İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    5. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    6. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    7. SINIF
    İzle
    İNKILAP TARİHİ
    8. SINIF
    Sınıf Seç
    SOSYAL BİLGİLER

Hatice Yılmazer kullanıcısının son içeriği

1. H

Ders Notu Ülkemizin Kaynakları ve Ekonomik Faaliyetler

ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI VE EKONOMİK FAALİYETLER Doğal kaynaklar, doğada kendiliğinden bulunan, insanlar tarafından üretilmeyen ancak insanların ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılan kaynaklardır. İnsanların yaşamlarını devam ettirmek veya gelir elde etmek için yaptıkları işlerin tamamına ise...
  2. H

2025-2026 8. Sınıf Ara Tatil Çalışması

T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK ARA TATİL ÇALIŞMA SORULARI Soru 1: Mustafa Kemal Atatürk'ün akıl ve bilimin öncülüğünde devletin ve toplumun çağdaşlaşması amacı ile siyasi, ekonomik ve toplumsal alanlardaki düşüncelerine "Atatürkçülük" denir. Atatürkçü düşünce sisteminin temeli Atatürk...
  3. H

2025-2026 7. Sınıf Ara Tatil Çalışma Soruları

Ara Tatil Çalışma Soruları Soru 1: İnsanlar, Cilalı Taş Devri'nde su kenarlarında tarım ürünlerini yetiştirmeye başlamalarıyla birlikte yerleşik yaşama geçmişlerdir. Günümüzde ise insanlar maden kaynakları, iş imkânı, sağlık hizmeti ve ulaşım kolaylığı olan yerleri tercih etmektedirler. Bu...
  4. H

2025-2026 6. Sınıf Ara Tatil Çalışma Soruları

Soru 1: VII-XIII. yüzyıllar arasında Avrupa'da kilisenin baskısıyla bilimsel çalışmalar durma noktasına gelmiş ve bu dönem "Karanlık Çağ" olarak adlandırılmıştır. Aynı dönemde İslam dünyasında ise kütüphaneler, medreseler ve gözlemevleri kurularak bilimsel bir "Altın Çağ" yaşanmıştır. Bu...
  5. H

2025-2026 5. Sınıf Ara Tatil Çalışma Soruları

Ara Tatil Çalışma Soruları Soru 1: Ortak miras, sadece onu barındıran devlete ait değil, tüm insanlığa aittir. Bu nedenle ortak mirası korumak tek bir ulusun değil, tüm insanlığın görevidir. Bu metinden hareketle ortak miras eserleri hakkında aşağıdakilerden hangisine ulaşılabilir? A)...
  6. H

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MEBİ 02-08 Mart 2026 5. Deneme İnkılap Tarihi

MEBİ Türkiye Geneli 5. LGS Deneme Sınavı 02-08 Mart 2026 tarihleri arasında mebi.eba.gov.tr adresinde yayımlandı… İnkılap Tarihi bölümünü ayrı olarak yapmak isteyenler için
  7. H

2025-2026 8. Sınıf 2. Dönem Şube Öğretmenler Kurulu Toplantısı

2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ………………. ORTAOKULU 8/A SINIFI ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU 2. DÖNEM TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı No: 1 Toplantı Tarihi: …..02.2026 Toplantı Saati: 12.00 Toplantı Yeri: Öğretmeler Odası GÜNDEM MADDELERİ: Açılış, yoklama Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları...
  8. H

2025-2026 7. Sınıf 2. Dönem Şube Öğretmenler Kurulu Toplantısı

2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ………………… ORTAOKULU 7/A SINIFI 2. DÖNEM ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı No : 1 Toplantı Tarihi : ..02.2026 Toplantı Saati :.13.00 Toplantı Yeri : Öğretmenler Odası 2025-2026 eğitim öğretim yılı 7/A sınıfı...
  9. H

2025-2026 6. Sınıf 2. Dönem Şube Öğretmenler Kurulu Toplantısı

2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ………………… ORTAOKULU 6/A SINIFI 2. DÖNEM ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı No : 1 Toplantı Tarihi : ..02.2026 Toplantı Saati :.13.00 Toplantı Yeri : Öğretmenler Odası 2025-2026 eğitim öğretim yılı 6/A sınıfı...
  10. H

2025-2026 5. Sınıf 2. Dönem Şube Öğretmenler Kurulu Toplantısı

2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ………………… ORTAOKULU 5/A SINIFI 2. DÖNEM ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı No : 1 Toplantı Tarihi : ..02.2026 Toplantı Saati :.13.00 Toplantı Yeri : Öğretmenler Odası 2025-2026 eğitim öğretim yılı 5/A sınıfı...
  11. H

Ders Notu Atatürk İlke ve İnkılaplarının Temel Esasları Ders notu - 8. Sınıf LGS

ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARININ TEMEL ESASLARI Atatürk ilke ve inkılaplarının dayandığı temel esaslar; milletimizin tam ve bağımsız yaşaması, millî egemenliğin esas alınması, akıl ve bilimin öncülüğünde çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkılmasıdır. 💊 HAP BİLGİ: Atatürk ilkeleri ve...
  12. H

Ders Notu Cumhuriyetin Sağladığı Kazanımlar Ders Notu - 8. Sınıf LGS

CUMHURİYETİN SAĞLADIĞI KAZANIMLAR NUTUK (SÖYLEV) VE ÖZELLİKLERİ Mustafa Kemal Atatürk'ün bizzat kaleme aldığı Nutuk, Osmanlı Devleti'nin son günleri, Millî Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu hakkındaki en önemli ilk elden (ana) kaynaktır. 💊 HAP BİLGİ TABLOSU: NUTUK Yazarı ve...
  13. H

Ders Notu Sağlık Alanında Yapılan İnkılaplar - 8. Sınıf LGS Hazırlık

SAĞLIK ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR Cumhuriyetin ilk yıllarında, uzun süren savaşların halkı yoksullaştırması ve verem, sıtma, çiçek, veba gibi bulaşıcı hastalıkların yaygınlaşması nedeniyle, sağlık alanında köklü yeniliklere ihtiyaç duyulmuştur. Devletin kalkınması için sağlıklı bir insan gücüne...
  14. H

Ders Notu Ekonomik Alanda İnkılaplar Ders Notu - 8. Sınıf LGS Hazırlık

EKONOMİ ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR Kavram Sözlüğü İktisat: Kıt kaynakların en verimli şekilde kullanılmasıyla ilgilenen bilim dalıdır, "ekonomi" demektir. Ziraat: Tarım anlamına gelir. Aşar (Öşür) Vergisi: Osmanlı'dan kalan, Müslüman çiftçiden ürettiği ürün üzerinden onda bir (1/10) oranında...
  15. H

Ders Notu Siyasi Alanda İnkılaplar Ders Notu - 8. Sınıf LGS Hazırlık

SİYASİ ALANDA YAPILAN İNKILAPLAR DERS NOTU Saltanatın Kaldırılması (1 Kasım 1922) Millî Mücadele döneminde öncelikli amaç ülkeyi düşman işgalinden kurtarmaktı, bu nedenle padişah eleştirilmemiş ve saltanatın kaldırılmasına dair doğrudan bir çalışma yapılmamıştı. Savaşın bitmesinin ardından...
Geri