Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI VE EKONOMİK FAALİYETLER
Doğal kaynaklar, doğada kendiliğinden bulunan, insanlar tarafından üretilmeyen ancak insanların ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılan kaynaklardır. İnsanların yaşamlarını devam ettirmek veya gelir elde etmek için yaptıkları işlerin tamamına ise...
T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK ARA TATİL ÇALIŞMA SORULARI
Soru 1:
Mustafa Kemal Atatürk'ün akıl ve bilimin öncülüğünde devletin ve toplumun çağdaşlaşması amacı ile siyasi, ekonomik ve toplumsal alanlardaki düşüncelerine "Atatürkçülük" denir. Atatürkçü düşünce sisteminin temeli Atatürk...
Ara Tatil Çalışma Soruları
Soru 1:
İnsanlar, Cilalı Taş Devri'nde su kenarlarında tarım ürünlerini yetiştirmeye başlamalarıyla birlikte yerleşik yaşama geçmişlerdir. Günümüzde ise insanlar maden kaynakları, iş imkânı, sağlık hizmeti ve ulaşım kolaylığı olan yerleri tercih etmektedirler.
Bu...
Soru 1:
VII-XIII. yüzyıllar arasında Avrupa'da kilisenin baskısıyla bilimsel çalışmalar durma noktasına gelmiş ve bu dönem "Karanlık Çağ" olarak adlandırılmıştır. Aynı dönemde İslam dünyasında ise kütüphaneler, medreseler ve gözlemevleri kurularak bilimsel bir "Altın Çağ" yaşanmıştır.
Bu...
Ara Tatil Çalışma Soruları
Soru 1: Ortak miras, sadece onu barındıran devlete ait değil, tüm insanlığa aittir. Bu nedenle ortak mirası korumak tek bir ulusun değil, tüm insanlığın görevidir.
Bu metinden hareketle ortak miras eserleri hakkında aşağıdakilerden hangisine ulaşılabilir?
A)...
MEBİ Türkiye Geneli 5. LGS Deneme Sınavı 02-08 Mart 2026 tarihleri arasında mebi.eba.gov.tr adresinde yayımlandı… İnkılap Tarihi bölümünü ayrı olarak yapmak isteyenler için
2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
………………… ORTAOKULU 7/A SINIFI
2. DÖNEM ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI
Toplantı No : 1
Toplantı Tarihi : ..02.2026
Toplantı Saati :.13.00
Toplantı Yeri : Öğretmenler Odası
2025-2026 eğitim öğretim yılı 7/A sınıfı...
………………… ORTAOKULU 6/A SINIFI
2025-2026 eğitim öğretim yılı 6/A sınıfı...
………………… ORTAOKULU 5/A SINIFI
2025-2026 eğitim öğretim yılı 5/A sınıfı...
ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARININ TEMEL ESASLARI
Atatürk ilke ve inkılaplarının dayandığı temel esaslar; milletimizin tam ve bağımsız yaşaması, millî egemenliğin esas alınması, akıl ve bilimin öncülüğünde çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkılmasıdır.
💊 HAP BİLGİ:
Atatürk ilkeleri ve...
CUMHURİYETİN SAĞLADIĞI KAZANIMLAR
NUTUK (SÖYLEV) VE ÖZELLİKLERİ
Mustafa Kemal Atatürk'ün bizzat kaleme aldığı Nutuk, Osmanlı Devleti'nin son günleri, Millî Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu hakkındaki en önemli ilk elden (ana) kaynaktır.
💊 HAP BİLGİ TABLOSU: NUTUK
Yazarı ve...
SAĞLIK ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
Cumhuriyetin ilk yıllarında, uzun süren savaşların halkı yoksullaştırması ve verem, sıtma, çiçek, veba gibi bulaşıcı hastalıkların yaygınlaşması nedeniyle, sağlık alanında köklü yeniliklere ihtiyaç duyulmuştur. Devletin kalkınması için sağlıklı bir insan gücüne...
EKONOMİ ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
Kavram Sözlüğü
İktisat: Kıt kaynakların en verimli şekilde kullanılmasıyla ilgilenen bilim dalıdır, "ekonomi" demektir.
Ziraat: Tarım anlamına gelir.
Aşar (Öşür) Vergisi: Osmanlı'dan kalan, Müslüman çiftçiden ürettiği ürün üzerinden onda bir (1/10) oranında...
SİYASİ ALANDA YAPILAN İNKILAPLAR DERS NOTU
Saltanatın Kaldırılması (1 Kasım 1922)
Millî Mücadele döneminde öncelikli amaç ülkeyi düşman işgalinden kurtarmaktı, bu nedenle padişah eleştirilmemiş ve saltanatın kaldırılmasına dair doğrudan bir çalışma yapılmamıştı. Savaşın bitmesinin ardından...