Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ARKADAŞLAR YARDIMCI OLUR MUSUNUZ?GENE KAZANIM TESTİ
Peki şöyle desem KABOTAJ KANUNU'nun yapılış amacı denizlerde bağımsızlık sağlamak onun için milliyetçilikle bağdaşlaştırırırız.Yani kanunun yada inkılabın yapılış amacına bakarak ilkelerle ilişkilendiririz.Eğer soruda...
ARKADAŞLAR YARDIMCI OLUR MUSUNUZ?GENE KAZANIM TESTİ
hocam bana göre b şıkkı çünkü devletçilik 1929 ekonomik bunalımından sonra uygulandı.1930 dan sonra ise deniz işletmeleri devlet tarafından yapıldı paragrafta bununla ilgili bir yargı yok sadece türk şirketlerinden bahsetmiş o zaman Türk...
4. Kabotaj Kanunu’yla Türk denizlerinde işletmecilik hakkı
yabancı işletmelerden alınarak Türk şirketlerine verilmiştir.
Bu durum;
I. Halkçılık
II. Devletçilik
III. Milliyetçilik
ilkelerinden hangileriyle ilgilidir?
A) Yalnız I B) Yalnız III
C) I ve II D) II ve III...
kazanım testi sorusu arkadaşlar yardımcı olur musuz?soru yanlış geldi bana
Arkadaşlar soru değişti cvp C şikkiydi gene C fakat sonuncusuna inkilapcilik denilmiş
2. Cumhuriyet döneminde eğitimde;
I. Okur yazar oranını artırmak için yatırımların yapılması
II. Halkın devlet yönetimine katılmasının eğitimle yaygınlaştırılması
III. İlerleme ve çağdaşlaşmaya önem verilmesi
gelişmelerinin ilgili oldukları ilke ile eşleştirilmesi
aşağıdakilerden hangisinde...
2013-2014 1. Dönem Çıkan Soru Sayısı | 2013-2014 2. Dönem Çıkan Soru Sayısı
Bir Kahraman Doğuyor 7 2
Milli Uyanış:Yurdumuzun İşgaline Tepkiler 13 2
Ya İstiklal Ya Ölüm 0 6
Çağdaş Türkiye Yolunda Adımlar 0 6...
sosyal devlet sorusuna itiraz
Hocam teşekkürler bende itiraz etmeyi düşünmüştüm .<çünkü sosyal devlet tanımı hiçbir yerde geçmiyor halkçılık tanımı ve açıklaması olarak sosyal devlet tanımı kullanılmış fakat adı geçmemiş.Öğrenci çalışma kitabı etkinliklerinde de yok .
vatandaşlık sorusuuu
ben anneyim:sonradan
ten rengim siyah:doğuştan
ben polisim:sonradan
uzun boyluyum:sonradan
tamirciyim:sonradan
çocuk bakarım:sonradan
mavi gözlüyüm:doğuştan
ben ağlarım:doğuştan
yürümeyi severim voleybol oynarım :sonradan
hocam, uzun boylu oluşu genetiktir ama öğrenci...
BU SORUYA BAKAR MISINIZ?
C sıkkı kesin hocam çünkü Atatürk Kuvay-i Milliye için çağrıda bulunmamıştır,halkın kendisi toplanmıştır .Tekalif-i Milliye Emirleri için çağrıda bulunmuştur.
MEB kazanım testinde 6. ünite sorusu sorunu
EVET DOĞRU HOCAM MEB 20.TESTİN 9. SORUSUNDA BANA GÖRE HATA VAR AÇIKLAMA YAPABİLECEK ARKADAŞIM OLURSA SEVİNİRİM.
Arkadaşlar BU SORUYA BAKABİLİR MİSİNİZ?
hocam ben bu soruyu daha önce çözdüm a şıkkı dedim .gerekçesi azınlıklar TC vatandaşı olduktan sonra milli egemenlik güçlenmiştir.İçişlerimize karışılması engellendiği için de milli bağimsızlıkla ilgilidir diye düşünüyorum