• Benim Hocam Ortaokul Videoları

Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Sosyal Bilgiler
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 64. Sayfa Cevapları İkinci Kitap
Soru: Ekonomik faaliyetler nelerdir? Örnek veriniz.

• Cevap:
✅Tarım (buğday, pamuk yetiştirme)

✅Hayvancılık (büyükbaş, küçükbaş hayvancılık)

✅Balıkçılık (deniz ve tatlı su balıkçılığı)

✅Ormancılık (mobilya, kağıt üretimi)

✅Madencilik (kömür, mermer çıkarma)

✅Sanayi (tekstil, otomotiv)

✅Hizmet (eğitim, sağlık, bankacılık, turizm)

Soru: Verilen görsellerin hangi ekonomik faaliyet ve meslekle ilgili olduğunu örnekteki gibi eşleştiriniz. (Birden fazla eşleştirme yapabilirsiniz.)

• Cevap:

Meslekler ve Alanları

1. Çiftçi → G → Tarım
  2. Orman Mühendisi → B → Ormancılık
  3. Pilot → Ç → Ulaşım
  4. Bankacı → D → Hizmet
  5. Marangoz → Ğ → Mobilyacılık
  6. Madenci → E → Madencilik
  7. Balıkçı → A → Balıkçılık
  8. Bal Üreticisi → C → Hayvancılık
  9. Oto Tamircisi → F → Sanayi

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 65. Sayfa Cevapları İkinci Kitap
Merhaba, ben Kübra. Sakarya’nın Kocaali ilçesinde yaşıyorum. Yakın çevremdeki kişiler, farklı ekonomik faaliyet ve meslekler ile uğraşıyor. Tarım ile ilgilenen dedem, geçimini fındık tarımından sağlıyor. Bu nedenle çiftçi. Karadeniz kıyısında bulunan ilçemizde teknesiyle balık avlayıp satan babam, balıkçılık ile uğraşıyor. Turizm ile ilgilenen teyzem ise ilçemize k denize girmek amacıyla gelen V turistler için açtığı butik oteli J işletiyor.

Soru: Kübra’nın yakın çevresindeki insanların mesleklerinden ve bu mesleklerin bulunduğu ekonomik faaliyetlerden yararlanarak çevrenizde çalışan kişilerin mesleklerini ve bu mesleklerin bulunduğu ekonomik faaliyetleri yazınız.

Cevap
:
  • Aile Bireyi — Mesleği — Ekonomik Faaliyet

• Dedem → Çiftçi → Tarım
    • Babam → Balıkçı → Balıkçılık
    • Teyzem → Otel İşletmecisi → Turizm
Soru: Gelecekte yapmayı düşündüğünüz meslekler ve bu mesleklerin ilgili olduğu ekonomik faaliyetler nelerdir? Açıklayınız.

• Cevap: Gelecekte öğretmen olmak istiyorum, bu meslek hizmet sektörü ile ilgilidir. Ayrıca mühendislik de düşünüyorum, bu meslek ise sanayi faaliyetleri ile ilgilidir.
Teknolojinin hızlı ilerleyişi, yeni iş fırsatlarını da beraberinde getiriyor. Geleneksel iş kollarının yerini teknoloji odaklı mesleklerin alması bekleniyor. Birçok sektörde, gelecekte büyük önem taşıyacak meslekleri görmek mümkün olabilir. Yapay zekâ ve otomasyonun gücü, iş dünyasını baştan aşağı yeniden şekillendiriyor. Yapay zekâ; verimliliğin artması, çalışanların yeni meslekler hakkında bilgi edinmesi ve kendilerini geliştirmesi için büyük bir fırsat sunuyor. Dijital alanda ve teknoloji alanında yapay zekâ mühendisliği, dijital içerik üreticiliği, blockchain (bılokçeyn) uzmanlığı gibi mesleklerin yanı sıra yakın gelecekte daha birçok ij farklı meslek türünün ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.

Soru: Verilen bilgide olduğu gibi gelecekte hangi ekonomik faaliyet alanları ve meslekler ortaya çıkabilir? Tahminlerinizi söyleyiniz.

• Cevap: Gelecekte teknoloji ve hizmet alanlarında yeni meslekler ortaya çıkabilir. Yapay zekâ mühendisliği, dijital içerik üreticiliği, robotik teknisyenliği ve blockchain uzmanlığı gibi mesleklerin yaygınlaşması beklenmektedir.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 66. Sayfa Cevapları İkinci Kitap
Meslek; belli bir eğitim ile kazanılan, sistemli bilgi ve becerilere dayalı, insanlara yararlı mal üretmek, hizmet vermek ve karşılığında insanların geçimlerini sağlamak için yaptıkları, kuralları belirlenmiş iştir. Günlük hayatımızda gittiğimiz okul, çarşı, market, hastane gibi yerlerde çeşitli mesleklerden insanlarla karşılaşırız.

Soru: Daha önce öğrendiğiniz bilgiler ve gözlemleriniz doğrultusunda bildiğiniz mesleklerden üç tanesini ve bu mesleklerin hangi ekonomik faaliyet ile ilgili olduğunu aşağıdaki tabloya yazınız.
Meslek – Ekonomik Faaliyet

1. Çiftçi → Tarım
  2. Doktor → Hizmet
  3. Madenci → Madencilik

Son düzenleme:
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 69. Sayfa Cevapları İkinci Kitap
Soru:
Verilen görsellerin hangi ekonomik faaliyet ile ilgili olduğunu yazınız. Yazdığınız ekonomik faaliyet ile ilgili olan meslekleri işaretleyiniz.

Tarım

• Ziraat Mühendisi
  • Çiftçi

Ulaşım

• Vatman

Sanayi

• Makine Mühendisi
  • Fabrika İşçisi

Turizm

• Turist Rehberi

Hizmet

• Diş Hekimi

Ticaret

• Kuyumcu

Ormancılık

• Keresteci

Madencilik

• Maden İşçisi
  • Maden Mühendisi

Son düzenleme:
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 67. Sayfa Cevapları İkinci Kitap
Soru: Harita Genel Müdürlüğünün dijital ile atlas küre uygulamasından veya 59 ve 60. sayfalardaki haritalardan yararlanarak ülkemizin mutlak konumunu belirleyiniz ve ilgili alana yazınız.

• Cevap: Türkiye, 36°–42° kuzey paralelleri ile 26°–45° doğu meridyenleri arasındadır.
Soru: Harita Genel Müdürlüğünün dijital ile atlas küre uygulamasından veya 61, 62, 63, 64 ve 65. sayfalardaki haritalardan yararlanarak ülkemizin göreceli konumunu belirleyiniz ve ilgili alana yazınız.

• Cevap: Türkiye, Asya–Avrupa kavşağında, üç tarafı denizlerle (Karadeniz, Ege, Akdeniz) çevrili, İstanbul–Çanakkale Boğazlarına sahip ve Balkanlar–Kafkasya–Orta Doğu’ya komşu bir ülkedir.

Geri