- Web sitesi
- www.sosyalbilgiler.biz
YEŞİLAY KULÜBÜ
2026-2027 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YILLIK ÇALIŞMA PLANI
Ay | Faaliyet / Etkinlik Konusu | Uygulama / Yöntem | Görevliler |
EYLÜL | * Kulüp iç tüzüğünün hazırlanması. * Genel kurul toplantısı, yönetim/denetim kurulu seçimleri. * e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü öğrenci listelerinin sisteme işlenmesi. | Genel Kurul, Seçim, Veri Girişi | Danışman Öğretmen, Kulüp Yönetimi |
EKİM | * Kulüp panosunun "Bağımlılıklardan Uzak, Sağlıklı Yaşama Merhaba" temasıyla hazırlanması. * Akran baskısına karşı "Hayır Diyebilme" bilinçlendirme afişlerinin asılması. | Pano Çalışması, Afiş Tasarımı | Pano Komisyonu, Kulüp Üyeleri |
KASIM | * Teknoloji Bağımlılığı Farkındalık Haftası: "Ekranı Kapat, Hayata Bak" etkinliği. * Günlük telefon/tablet kullanım süresi öz-değerlendirme anketinin uygulanması. | Anket, Bilgilendirme Sunusu | Kulüp Başkanı, Rehberlik Servisi İş Birliği |
ARALIK | * Tütün ve nargile/elektronik sigara zararlarına yönelik bilgilendirici broşür dağıtımı. * "Dumansız Hava Sahası / Temiz Nefes" temalı resim ve slogan yarışması duyurusu. | Yarışma Duyurusu, Broşür Dağıtımı | Kulüp Üyeleri |
OCAK | * 1. Dönem faaliyet raporunun hazırlanması. * Dönem boyunca yapılan pano ve farkındalık çalışmalarının değerlendirilmesi. * Karar defteri ve kulüp dosyasının idareye sunumu. | Raporlama ve Dosyalama | Danışman Öğretmen, Yazman |
ŞUBAT | * 2. Dönem başı genel kurul ve görev dağılımı toplantısı. * 1-7 Mart Yeşilay Haftası hazırlıkları için komisyon kurulması. | Toplantı, Görev Dağılımı | Tüm Kulüp Üyeleri |
MART | * 1-7 Mart Yeşilay Haftası Kutlama Programı: Şiir, oratoryo ve tiyatro gösterimi. * Okul genelinde "1 Günlük Dijital Detoks (Ekransız 24 Saat)" meydan okuması. * YEDAM ve 115 Danışma Hattı tanıtımı. | Salon Programı, Okul İçi Kampanya | Kulüp Yönetimi, Danışman Öğretmen |
NİSAN | * Sağlıklı yaşam yürüyüşü veya okul bahçesinde geleneksel sokak oyunları günü düzenlenmesi (Hareketsiz yaşamla mücadele). * Sağlıklı beslenme ve su tüketimi panosu. | Açık Hava Etkinliği, Pano | Kulüp Üyeleri, Beden Eğitimi Zümresi İş Birliği |
MAYIS | * 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü okul panosu ve velilere yönelik bilgilendirici dijital bülten paylaşımı. * "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışması derece alan eserlerin sergilenmesi. | Okul Sergisi, Pano | Pano Komisyonu, Kulüp Üyeleri |
HAZİRAN | * Yıl sonu faaliyet raporunun hazırlanarak okul idaresine teslim edilmesi. * e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü üzerinde öğrenci katılım onaylarının tamamlanması. | e-Okul Girişi, Raporlama | Danışman Öğretmen |