Yeni Sınav Sisteminde Vatandaşlıktan Soru Çıkar mı?

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Sohbet kısmında ve facebook sayfalarında bu konu ile ilgili bir çok soru gelmekte. Bu başlık altında görüşlerimiz ve bildiklerimizi paylaşırsak daha iyi olacak. En azından diğer ortamlarda yine soru gelirse bu başlığa yönlendirir ve aynı şeyleri tekrar etmiş olmayız.

Benim düşünceme göre Birinci dönemki ortak sınavda Vatandaşlıktan direk soru gelmeyecektir. Önceden 8. sınıf sınavlarında Sosyal Bilgiler başlığı altında soru çıkmaktaydı ve Vatandaşlıktan da soru geliyordu. Ancak şimdi ortak sınav olarak ders grubunda İnkılap Tarihi olarak adlandırılmakta. Bu yüzden direk çıkmaz diyorum. Birde ilk ortak sınavda sorumlu olduğumuz kazanımlara bakarsak VAtandaşlık ile ilgili bir kazanım yok. Ancak ikinci dönem ki sınavda biraz vatandaşlık ile ilişkilendirmeler var

Örneğin

Hukuk ve aile konusunda "İnsan Haklan ve Vatandaşlık (9,21 -1) 1. İnsan haklannın tarihsel süreçte nasıl kazanıldığını kavrar."
Türk Kadını Haklarına Kavuşuyor Konusunda "İnsan Haklan ve Vatandaşlık (9,21 -1) 1. İnsan haklannın tarihsel süreçte nasıl kazanıldığını kavrar."
Sanat ve Spor Konusunda " İnsan Hakları ve Vatandaşlık (24-12) 12. Düşünce ve ifade özgürlüğünün önemini fark eder.
Cumhuriyetle Varız konusunda İnsan Hakları ve Vatandaşlık (5-10) ; (5-22)10.Vatandaş olmanın getirdiği sorumlulukları fark eder.
22. Kamu güvenliği ve kamu sağlığı söz konusu olduğunda, kanunlar çerçevesinde özgürlüklerin sınırlanabileceğini
kavrar.

Çıkarsa ikinci ortak sınavda çıkabilir. ve bu kazanımlardan gelir diye düşünüyorum

Açıkcası çıkacağını pek tahmin etmiyorum. Din kültürü var iken bizim derse bu soru sorma hakkını vermezler.

Arkadaşlar vatandaşlık zorunlu mu bu sene. Benim çalıştığım okulda ben zorunlu olduğunu söylüyorum idare seçmeli diyor. Bir cevap yazarsanız sevinirim.

zorunlu seçmeli değil kesinlikle

Geçen seneki uygulama aynen devam ediyor hocam Zorunlu bir derstir ve ölçme değerlendirme (Yazılı, performans görevi ...) yapılması gerekir.

Geri