• Benim Hocam Ortaokul Videoları

Yeni Sınav Sistemi Açıklandı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TOROTO
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TOROTO

Yeni Üye
Üye
-8'inci sınıflara uygulanacak merkezi yazılılar 6 dersten yapılacak. İki yazılısı olan derslerden ilki, 3 yazılısı olanlardan da ikincisi merkezi olarak düzenlenecek.

-Sınavlar iki okul gününe yayılacak. O günlerde okullar tatil edilecek. Sorular çoktan seçmeli olacak. Yanlışlar doğru cevapları götürmeyecek. İleride sınavlar, açık uçlu soruları da içerecek hale getirilecek. Sınava giremeyen öğrencileri, telafi sınavlarına belirlenen merkezlerde girecek.

-Liselere yerleştirmelerde 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanlarının ortalamasının yüzde 30'u ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının yüzde 70'inin toplamı kullanılacak.

-Yıl sonu başarı puanı, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yıl sonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölümünden elde edilen puanı ifade edecek

bir sbs kalktı 36 sbs geldi. dershanler kapanır özel etüt merkezleri açılır. Özel dersler patlar

Eğitim yap-boz tahtasına döndü...Başarılı çocuklarımızın geleceği konusunda endişeliyim...

yeni sistemde ağırlıklı ders notu hesaplanırken ders saati ile çarpılacağı için inkılap tarihi dersinin etkisi iyice azalmıştır.ingilizce dersinin katsayısı düşük gibi görünsede ders saati 4 saat olduğundan inkılap tarihi dersinden daha etkili olacaktır...bir kaç sene sonra bizim dersi sınavda soru çıkacak ders kapsamından çıkarsalar da biz de kurtulsak,onlar da:))

Zaytung haber de konuyla güzelce dalga geçmiş:

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı SBS'nin yerini alacak olan yeni sınav sisteminin yerine getirilecek olan sınav sisteminin hazırlıklarının tamamlandığını açıkladı...

http://www.zaytung.com/sondakikadetay.asp?newsid=222995

Geri