2026-2027 Yaşam Becerileri Kulübü Yıllık Çalışma Planı (MEB ve Maarif Modeli Uyumlu)

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Yaşam Becerileri Kulübü 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı Yıllık Çalışma Planı, MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin beceri temelli yaklaşımı doğrultusunda hazırlanmıştır. Kulübün resmi dosyasında yer alması gereken bu plan; öğrencilerin başkasına bağımlı kalmadan temel ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini, finansal okuryazarlık, öz bakım, temel tamirat, mutfak kültürü ve kriz yönetimi gibi pratik becerileri kazanmalarını amaçlayan aylık faaliyetleri ayrıntılı bir çizelge halinde sunar.

Konu ekinde paylaştığımız düzenlenebilir Word (.docx) formatındaki yıllık plan taslağını, okulunuzun beceri atölyelerine veya derslik koşullarına göre kolaylıkla uyarlayabilirsiniz.

Yıllık Planda Yer Alan Önemli Aylık Faaliyet Başlıkları:​

• Eylül: İç tüzük hazırlığı, genel kurul toplantısı, organ seçimleri ve e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü kulüp kayıtları.
  • Ekim: "Kendi Kendine Yetebilmek" temalı pano, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü kapsamında harçlık yönetimi, kumbara kültürü ve temel bütçe tablosu oluşturma atölyesi.
  • Kasım & Aralık: İğne-iplik kullanma, düğme dikme, sökük onarımı ve kıyafet katlama teknikleri; 12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası etiket okuryazarlığı (SKT, içerik analizi) ile sofra adabı ve masa düzeni atölyeleri.
  • Ocak & Şubat: 1. dönem faaliyet raporu, zaman yönetimi (Pomodoro tekniği ve haftalık planlama), ev kazalarına karşı güvenlik önlemleri panosu (doğal gaz vanası, sigorta kapatma, acil durumlar).
  • Mart & Nisan: Teknoloji Tasarım zümresi iş birliğiyle temel el aletleri kullanımı (tornavida, pense, vida sıkma, bisiklet zinciri onarımı), mutfak hijyeni, güvenli meyve soyma/doğrama, sandviç hazırlama ve bayat ekmekleri değerlendirme tarifleri panosu.
  • Mayıs & Haziran: "Kriz Anında Ne Yapmalı?" drama/örnek olay canlandırmaları, yıl sonu "Yaşam Becerileri İstasyonları" şenliği, yıl sonu faaliyet raporunun idareye teslimi ve e-Okul katılım onaylarının tamamlanması.
İndirme ve Kullanım: Aşağıdaki bağlantıdan 2026-2027 Yaşam Becerileri Kulübü Yıllık Çalışma Planı Word dosyasını indirebilir; okul adı, danışman öğretmen ve öğrenci bilgilerini ekleyerek doğrudan kullanabilirsiniz.
Öğrencilerimizin hayatın içine güvenle adım atmasını sağlayan tüm danışman öğretmenlerimize verimli bir eğitim yılı dileriz. Dokümana dair görüş ve atölye fikirlerinizi bu konu altından paylaşabilirsiniz.

2026-2027 MEB uyumlu Yaşam Becerileri Kulübü yıllık çalışma planı. Bütçe yönetimi, dikiş, tamirat, mutfak atölyeleri ve düzenlenebilir Word indirme bağlantısı.
Anahtar Kelimeler (Tags):

yaşam becerileri kulübü yıllık çalışma planı, 2026 2027 yaşam becerileri planı word, maarif modeli kulüp çalışma planları, okul yaşam becerileri faaliyet planı, sosyal etkinlikler kulüp evrakları indir

Ekli dosyalar

Geri