• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

XX. YÜZYILIN BAŞLARINDA OSMANLI DEVLETİ’NİN SİYASİ VE SOSYAL DURUMU ( Ders Destek Kitabı 16-22 ) Cevapları

MaArif Faruk

Çalışkan Üye
Üye
Soru: Fransız İhtilali ile yayılan milliyetçilik akımının çok uluslu bir yapıya sahip olan Osmanlı Devleti’ni nasıl etkilemiş olabileceğini arkadaşlarınızla tartışınız.

• Cevap: Fransız İhtilali’nden sonra Osmanlı’daki farklı milletler bağımsızlık istemeye başladı. Bu durum Osmanlı’nın parçalanmasına yol açtı. Devletin birliği zayıfladı.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Ders Destek Yayınları Sayfa 17​

Soru:
Cevap: Fransız İhtilali ile ortaya çıkan milliyetçilik akımının etkisiyle Balkanlarda çıkan ayaklanmalar yüzünden amacına ulaşamamıştır.

• Cevap: Osmanlıcılık fikir akımı neden amacına ulaşamamıştır?

8. Sınıf İnkılap Tarihi Dersdestek Yayınları Cevapları Sayfa 18​

Soru: Tanzimat ve Islahat fermanları, Osmanlının siyasi ve sosyal yapısını nasıl etkilemiştir?

• Cevap: Tanzimat ve Islahat fermanları ile halkın hakları güvence altına alındı. Azınlıklara eşitlik verildi, Osmanlı’da demokratikleşme hareketleri başladı. Avrupa’yı örnek alan yenilikler hızlandı.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Ders Destek Yayınları Sayfa 20​

Soru: Haritaya göre Osmanlı Devleti’nin siyasi varlığına zarar verebilecek devletler hangileridir?

• Cevap: Haritaya göre Osmanlı Devleti’nin siyasi varlığına zarar verebilecek devletler İngiltere, Fransa, Rusya ve Avusturya-Macaristan’dır.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Ders Destek Yayınları Sayfa 21​

Soru: Ekonomik açıdan dışa bağımlılık, Osmanlı siyasi egemenliğini nasıl etkilemiş olabilir?

• Cevap: Ekonomik açıdan dışa bağımlılık, Osmanlı’nın kararlarını özgürce almasını engelledi. Devlet, yabancı devletlerin baskısı altına girdi ve siyasi egemenliği zayıfladı.

Geri