• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

Ülkeler Arası Körüler Boşluk Doldurma

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
7-A Hasan Enes Güray

Çanakkale Savaşları’nda ------ Mayın Gemisi önemli başarılara imza atmıştır.
Nusret

1911 yılında ------ Trablusgarp’ı işgal etmiştir.
İtalya

1912 yılında ------ Devletleri kendi aralarında anlaşarak Osmanlı Devleti’ne saldırdılar
Balkan

---- ile 1918 yılları arasında I. Dünya Savaşı yaşanmıştır.
1914

I. Dünya Savaşı başlayınca Osmanlı Devleti -------------- ilan ederek savaşa girmeyeceğini belirtmiştir
Tarafsızlığını

I. Dünya Savaşında ------- Devletleri yenilmiştir.
İttifak

İnsanlığın ortak mirası olan uygarlık tüm insanlık tarihini içine alan maddi ve ------ değerlerden oluşur.
manevi

--------- savaşlarında Mustafa Kemal, 19.Tümen Komutanlığı, Arıburnu Kuvvetleri Komutanlığı ve Anafartalar Grup Komutanlığı’nda görev alarak büyük başarılar kazanmıştır.
Çanakkale

------ --------‘nın sonuçları I. Dünya Savaşı’nın başlamasında etkili olmuştur.
Sanayi İnkilabı

------ Cephesi’nde Ruslarla mücadele edilmiştir
Kafkas

I. Dünya Savaşı’nın İtilaf Devletleri tarafından galip bitirilmesinde ---‘nin savaşa girmesi etkili olmuştur.
ABD

------‘in kurulma amaçlarından biri de çocuklar ve aileleri için uygun politikalar üretmek ve bunların hayata geçirilmesini sağlamaktır.
UNICEF

------‘nun kuruluş amacı bilim, eğitim ve kültür alanında uluslararası iş birliği yapmaktır.
UNESCO

İslam kültür ve uygarlığının önemli eserlerinden biri bugün Hindistan sınırları içinde yer alan sanat şaheseri --- -----‘dır.
Tac Mahal

----- ----- ----------‘nda galip devletler gizli antlaşmaları yürürlüğe koyarak bugünkü Orta Doğu’nun geleceğini belirlemiştir.
Paris Barış Konferansı

I.Dünya Savaşı’nı başlatan en önemli sebep ------------ yarışıdır.
Sömürgecilik

İttifak Devletleri’nin başını çeken ülke -------‘dır.
Almanya

Trablusgarp Savaşı sonucunda İtalya ile Osmanlı arasında --- Antlaşması imzalanmıştır.
Uşi

Osmanlı Devleti I. Dünya Savaşı’nda ------- Devletleri’nin yanında yer almıştır.
İttifak

I.Dünya Savaşı sonrasında Osmanlı Devleti ------- Ateşkes Antlaşması’nı imzalamıştır.
Mondros

I.Dünya Savaşı sonrasında Milletler -------- adlı bir uluslar arası kuruluş kurulmuştur.
Cemiyeti

--- Birleşmiş Milletler’e bağlı sağlık kuruluşudur.
WHO

Geçmişteki bütün insanlık tarihini ve geleceği içine alan maddi ve manevi değerlerin tümüne insanlığın ----- ------ adı verilir.
ortak mirası

İtalya, I. Dünya Savaşı’nda İttifak Devletleri’nin tarafından ------ Devletleri’nin tarafına geçmiştir.
İtilaf

Çanakkale Savaşı’nın sonunda Bulgaristan ------- Devletleri’nin yanında savaşa katılmıştır.
İttifak

Birleşmiş Milletler ----‘te kurulmuş uluslar arası bir örgüttür.
1945

I. Dünya savaşı’nın sonunda sömürgeciliğin yerini ----- -- ------ almıştır.
manda ve himaye

Kömür yataklarına sahip ----- ----- Almanya ve Fransa arasında paylaşılamamıştır.
Alsas-Loren

------ dünyadaki kültür mirasının korunması için çalışan bir yardım kuruluşudur.
UNESCO

Çağımızın en önemli sorunlarının başında ------- Isınma gelmektedir.
küresel

Ortak miras, --- bir ulusa ait değildir. Bilim, sanat, edebiyat ve düşünce ürünlerine farklı toplumların katkıları olmuştur.
Tek

Geri