• Benim Hocam Ortaokul Videoları

İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    5. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    6. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    7. SINIF
    İzle
    İNKILAP TARİHİ
    8. SINIF
    Sınıf Seç
    SOSYAL BİLGİLER

Video Türkiye’de Çok Partili Hayata Geçiş Denemeleri | 8. Sınıf İnkılap Tarihi

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Türkiye’de Çok Partili Hayata Geçiş Denemeleri | 8. Sınıf İnkılap Tarihi
Cumhuriyetin ilanıyla başlayan demokrasi serüvenimiz, sanıldığı gibi bir gecede değil; büyük umutlar, zorlu denemeler ve önemli tecrübelerle şekillendi. Bu videomuzda, Ankara’nın tozlu sokaklarından başlayıp günümüz demokrasisine temel oluşturan o tarihi adımları inceliyoruz.

📜 Video İçeriğinde Neler Var?
Demokrasinin Temelleri: Amasya, Erzurum ve Sivas Kongreleri’nden TBMM’nin açılışına kadar halk egemenliğine giden yol.

Halk Fırkası (CHF): Yeni devletin kurucu partisi ve devrimlerin lokomotif gücü.

Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası (TCF): İlk muhalefet partisi, kurucuları (Kâzım Karabekir, Ali Fuat Paşa, Rauf Bey) ve partinin kapanma süreci (Şeyh Sait İsyanı).

Serbest Cumhuriyet Fırkası (SCF): Atatürk’ün bizzat teşvikiyle kurulan ikinci deneme ve 98 günlük demokrasi tecrübesi.

✅ Neden İzlemelisiniz?
Bu video, 8. Sınıf LGS İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük müfredatına tam uyumlu olarak hazırlanmıştır. "Demokratikleşme Çabaları" ünitesindeki "Çok Partili Hayata Geçiş Denemeleri" konusunu, görselleştirilmiş anlatım ve karşılaştırmalı tablolarla en kolay şekilde öğrenmenizi sağlar.

🔍 #İnkılapTarihi #LGS2026 #ÇokPartiliHayat #Atatürk #Demokrasi #HalkFırkası #TerakkiperverCumhuriyetFırkası #SerbestCumhuriyetFırkası #SosyalBilgiler #Eğitim #TarihÖğretmeni

🌐 Sosyal Bilgiler Paylaşım Platformu:
Daha fazla ders notu, interaktif oyun ve sınav hazırlık materyalleri için sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın:
👉 sosyalbilgiler.biz

Geri